Uncategorized

Mama fondatorului Trilulilu, arestata pentru evaziune fiscala de peste 3 milioane de euro

Scris de 3,826

Carmen Zina Lador si Viorel Cirnici au ajuns ieri dupa gratii, dupa ce Politia clujeana a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva, pentru o perioada de 29 de zile. Potrivit investigatorilor, cei doi, in complicitate cu alti doi administratori ai unor firme din judetul Cluj, care sunt cercetati acum in stare de libertate, au creat un circuit de documente contabile fictive, reusind sa fure de la stat peste 3 milioane de euro. Cea mai mare surpriza este arestarea doamnei Carmen Zina Lador, mama fondatorului Trilulilu si Zonga, Sergiu Biris, cea care a indeplinit functia de comisar antifrauda in cadrul Comisariatului pentru Societatea Civila in judetul Cluj, ea fiind si proprietara unui azil de batrani din Gherla unde erau ingrijiti bolnavii de Alzheimer.

 

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Cluj spune ca cei patru au actionat impreuna de-a lungul mai multor ani, creand un circuit in vederea fraudarii statului:

“Au creat un circuit de documente contabile fictive prin mai multe societati comerciale, avand drept consecinta denaturarea veniturilor, cheltuielilor si rezultatelor financiare, precum si a elementelor de activ si pasiv reflectate in bilantul contabil al societatilor precum si sustragerea de la plata T.V.A-ului si a impozitului pe profit”.

Suspectii, in calitate de administratori la patru societati comerciale cu sediul in judetul Cluj, au facut aceste tranzactii in perioada martie 2004 – iunie 2009 si ianuarie 2012 – februarie 2013.

“Acestia au efectuat, in mod repetat, transferuri a unor sume importante de bani care erau redirectionate in alte conturi bancare, deschise pe numele lor ca persoane fizice sau in numele unor societati comerciale controlate de catre acestia, pentru a le ascunde si disimula adevarata provenienta si pentru a justifica plata unor facturi fiscale fictive, sume ce erau incasate sau folosite de catre ei”, mai spune purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

Pentru intregirea probatoriului, au fost efectuate doua perchezitii domiciliare ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente de evidenta contabila apartinand societatilor controlate de catre suspecti.

 

Potrivit IPJ Cluj, prejudiciul de peste 3 milioane de euro si nu a fost recuperat.

 

Paradoxal, Carmen Zina Lador a fost numita, in 2006, membru al Comisariatului pentru Societatea Civila – judetul Cluj, avand functia de comisar antifrauda.

Adica fix la doi ani dupa ce Lador s-a aventurat in afacerile ce tineau de evaziune fiscala si spalare de bani.

“Comisariatul pentru Societatea Civila (C.S.C.) si-a inceput, in mod oficial, activitatea la data de 01.10.2003. Cadrul legal de infiintare este stipulat in prevederile O.G. 26/2000, modificate prin O.G. 37/2003. CSC are personalitate juridica prin incheierea de sedinta din 03.09.2003, data in dosarul nr. 143/PJ/2003, de catre Judecatoria Sectorului 2, Bucuresti”.

Cativa ani mai tarziu, in 2010, Carmen Zina Lador si-a transformat propria locuinta in azil de batrani, unde bolnavii de Alzheimer din Cluj si de peste tot din tara puteau sa-si petreaca restul zilelor. Pe vremea aceea, Lador spunea ca a investit in afacere, impreuna cu sotul ei, peste 10.000 de euro.

Carmen Zina Lador este mama fondatorului Trilulilu si Zonga, Sergiu Biris.

 

Contactat telefonic, Sergiu Biris, fondatorul Trilulilu si Zonga, a spus ca nu stia nimic despre afacerile mamei sale. “Sunt socat, iti dai seama ca nu am de unde sa apuc povestea asta. Nu stiu nici eu mai multe decat stiti voi, nu aveam cunostinta despre afacerile sale”, a spus acesta pentru Ziar de Cluj.

Trilulilu este primul site romanesc de sharing (partajare de fisiere) video, imagini si audio.

Zonga este un proiect dezvoltat de Trilulilu, compania care a lansat trilulilu.ro, cel mai vizitat site de divertisment din Romania.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 13 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 16 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 16 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 20 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 20 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 21 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 21 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 22 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 22 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 22 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 23 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 24 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE