Sanatate

Mamă, dată în judecată de Spitalul din Bistrița. Copilul femeii a fost tratat la Cluj

Scris de 611

Spitalul de Urgență Bistriţa-Năsăud va da în judecată o mamă care a scris pe Facebook că medicii de la Pediatrie nu se ocupă de copii dacă nu primesc șpagă. Conducerea unității sanitare a pregătit toate documentele necesare. Femeia este din comuna Rodna, județul Bistriţa-Năsăud și a ajuns la spital cu unul dintre gemenii săi de 8 luni. 

Postarea femeii a adunat mii de distribuiri şi sute de comentarii, iar după verificarea situaţiei, conducerea spitalului a decis să reacţioneze. Colegiul director al Spitalului de Urgenţă a stabilit ca femeia să fie dată în judecată pentru defăimare şi acolo să aibă posibilitatea să probeze cele afirmate pe reţeaua de socializare. 

“Noi am pregătit deja toate actele necesare, le-am înaintat avocatului care urmează în foarte scurt timp să le depună la instanţă. Suntem decişi să mergem cu procesul mai departe pentru a-i oferi doamnei posibilitatea să probeze în instanţă cele afirmate. Adunăm încă informaţii de la toate publicaţiile, din toată ţara, tot ce s-a scris pentru că au fost foarte multe… Noi mergem absolut pe calea legală: am solicitat şi de la Colegiul Medicilor din Bistriţa, în baza codului de deontologie medicală, să ne comunice dacă medicii de la Cluj susţin afirmaţiile făcute de mămică în numele lor, pentru că nu este absolut nimic real din ceea ce a prezentat dânsa. A avut o explozie emoţională, din păcate fără să vadă ambele feţe ale momentului. Actele sunt pregătite pentru instanţă şi vor fi depuse în scurt timp pentru că nu vreau să las treburile aşa”, a declarat, pentru Mediafax, managerul Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Gabriel Lazany.

Tânăra mămică a ajuns la spital cu unul dintre copii, la finele anului trecut, după care a scris pe Facebook despre medici că nu s-ar fi ocupat de copil şi că l-au trimis mai apoi spre Cluj, unde ar fi ajuns în stare foarte gravă.

„Dacă nu le dai bani te lasă să mori (…). Când am ajuns la Cluj cu copilul, medici de aici, de la Pediatrie 2, mi-au spus că viaţa copilului era contra cronometru, deci era să moară. M-o ţinut o lună la Bistriţa şi m-a trimis cu copilu’ la Cluj aproape mort”, a scris femeia.

Managerul Spitalului de Urgenţă din Bistriţa, Gabriel Lazany, susţine că nimic din cele afirmate de mămică nu este real, ci că femeia a ajuns cu copilul bolnav la spital la începutul lunii decembrie şi după o săptămână s-a externat pe propria răspundere. A revenit apoi, după o săptămână, cu copilul în stare foarte gravă, ulterior fiind transferată la Cluj. ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 1 hour Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 5 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 6 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 9 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 12 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE