Din oras

Mai vreți să locuiți în Cluj-Napoca? Orașul nostru, printre cele mai POLUATE orașe din lume: „Nivel de poluare extremă!”

New York Times trage un semnal de alarmă și le prezintă cititorilor o hartă interactivă prin care pot consulta nivelul de poluare de la ei din oraș. Americanii au calculat poluarea raportat la ziua în care calitatea aerului a ajuns la cel mai mic nivel din an. 

Cluj-Napoca e campion în nedoritul top al poluării, orașul de pe Someș înregistrând o concentraţie a particulelor periculoase din aer de 1.664 µg/m3 (microgram pe metru cub) într-o oră, valoare considerată extremă. Comparativ, orașul indian New Delhi, oraș cu o populație de 25 de milioane de locuitori, considerat în top 5 orașe poluate în lume, înregistrează valori de doar 951 µg/m3.

În țară, orașe ca București (1.272 µg/m3), Constanța (1.575 µg/m3), Iași (1.146 µg/m3), Brașov (1134 µg/m3), sunt la rândul lor poluate, însă nu la nivelul extrem al Clujului. De exemplu, Timișoara a atins un nivel al concentrațiilor de doar 118 µg/m3, potrivit New York Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *