In vizor

Mai multe școli din Cluj continuă activitatea în scenariul ROȘU

Mai multe unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj vor continua activitățile școlare în scenariul Roșu, adică în regim on-line, din cauza numărului de infecții cu coronavirus din instituțiile de învățământ.

Chiar la nivelul municipiului Cluj-Napoca, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis ca începând de miercuri, Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca va funcționa în scenariul roșu, ca urmare a apariției celui de al 5-lea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite.

Situația școlilor din județ, centralizată miercuri, 30 septembrie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj:

Numărul mare de noi cazuri de coronavirus la nivelul județului Cluj a făcut ca mai multe unități de învățământ din județ să continue activitățile școlare în scenariul trei, adică în regim on-line.

Un număr de 318 unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 97 de unități de învățământ preuniversitar desfășoară activități în Scenariul 2 (galben).

Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Un număr de alte 8 de unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

În seara zilei de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a hotărât că, începând de miercuri – 30 septembrie, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca va funcționa în scenariul roșu, după apariția celui de al cincilea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite.

Numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus continuă să crească. Miercuri, la nivel naţional, s-au raportat 2135 de cazuri noi pozitive. În ultimele 24 de ore, 76 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *