De cartier

Mai multe blocuri din cartierul Mănăștur au rămas fără apă în urma unei avarii

Scris de 451

Mai multe blocuri din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, au rămas fără apă, după ce la rețeaua de alimentare s-ar fi produs o avarie. În plină pandemie, în condițiile în care temperaturile sunt în creștere, localnicii de pe strada Mehedinți din cartierul clujean Mănăștur nu știu când va fi reluată alimentarea cu apă. Conform acestora, avaria la rețeaua de apă s-ar fi produs în cursul nopții, aspect ce a fost semnalat către compania de apă Somes SA. 

În urma acestui incident, o echipă de lucru a intervenit în această dimineață, iar alimentarea cu apă a fost oprită complet pentru remedierea situației. 

„A fost ceva echipă pe la 5 și a închis apa și atât. Sunt mai multe blocuri fără apă și nicio echipă de lucru în zonă”, a semnalat un localnic problema. 

Conform reprezentanților companiei de apă clujene, situația este în atenția echipelor de intervenție care depun eforturi pentru a remedia cât mai rapid această neplăcere, mai ales în condițiile actuale generate de pandemie, dar și de temperaturile în creștere.

După cum precizează reprezentanții Somes SA, avaria de pe strada Mehedinți din cartierul Mănăștur a fost într-adevăr semnalată, iar reluarea alimentării cu apă este programată în după-amiaza zilei de marți: 

„Reluarea alimentării cu apă este programată pentru ora 16.00, marți, desigur, cu o marjă de siguranță, dar cel mai probabil alimentarea va fi reluată mai devreme. 

Remedierea unei avarii la rețeau de alimentare cu apă presupune și o intervenție în perimetrul zonei în care s-a produs accidentul, astfel că echipele din teren trebuie să izoleze segmentul avariat sau să aștepte golirea rezervoarelor de apă, pentru a putea interveni.

Chiar dacă intervenția la o avarie este dublată de tendința de a spune că nu vedem pe nimeni la lucru, deși s-a declarat avaria. Primul lucru este sa izolezi porțiunea respectivă de rețea ori să se golească de apă rețeaua respectivă.

Dar mai ales în această perioadă, ne mobilizăm pentru a reduce timpii de intervenție”, au declarat reprezentanții companiei de apă clujene. 

Localnicii din cartierul Mănăștur au semnalat aviaria la rețeaua de apă încă din cursul nopții de luni spre marți, iar echipele de intervenție au oprit alimentarea cu apă pentru a putea remedia problemele. 

 

 

 

 

 

sursa foto: ziare.com

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 3 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 8 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 9 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 12 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 14 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 1 day Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE