Din oras

Mai marii Clujului ii roaga pe olimpici sa nu paraseasca orasul de pe Somes

Scris de 338

Peste 260 de elevi clujeni, care au obtinut rezultate deosebite la concursurile si olimpiadele nationale si internationale in anul scolar 2012-2013, au fost premiati astazi cu bani si carti de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Cluj si Consiliul Judetean (CJ) Cluj. Seful ISJ, presedintele CJ, prefectul si pana si Inalt Preasfintitul i-au rugat de copii sa ramana, daca nu la Cluj, macar in tara.

262 de elevi  si 188 de profesori care i-au pregatit au fost recompensati astazi, la gala care a umplut pana la refuz Casa Universitarilor. Pentru prima data la acest eveniment, in sala au fost prezenti rectori si prorectori ai facultatilor la care elevii de liceu au fost deja admisi, datorita rezultatelor uimitoare de la olimpiade.

“Fara a considera ca este vorba de cuvinte mari, voi sunteti cei fara de care aceasta tara nu poate merge inainte, voi sunteti cei fara de care Clujul nu poate sa progreseze. Voi sunteti cei de care noi trebuie sa avem grija si aceasta gala vrea sa fie o mica recunoastere a obligatiei, a datoriei pe care noi o avem fata de voi; ca o recompensa pentru munca voastra, pentru munca profesorilor care v-au pregatit”, a spus Valentin Cuibus, seful ISJ Cluj.

A fost urmat, la microfon, de Inalt Preasfintutul Andrei Andreicut, care a tinut un discurs lung despre motivatie si performata. Acesta i-a laudat atat pe copiii care au obtinut rezultatele deosebite, cat si pe parintii care i-au sustinut.

 “Ma asociez si eu domnului inspector general, subliniind faptul ca e foarte bine sa fim optimisti, sa credem ca se vor indrepta lucrurile si ca Romania va merge inainte cu efortul dumneavoastra si cu harul lui Dumnezeu de sus”, a spus Andreicut.

Excelenta clujeana si excelenta la nivelul tarii este singura noastra sansa pentru viitor, a subliniat Valentin Cuibus

Horea Uioreanu a facut apel la oamenii de afaceri clujeni, pe care i-a indemnat sa-i sustina pe tinerii cu potential, sa le ofere burse pe timpul studentiei, pentru a putea beneficia, pe viitor, de mintile lor.

“Premiile de azi sunt o dovada ca eu si colegii mei suntem mandri de voi. Am argument in plus in fata investitorilor care vin la noi, care se orienteaza din start catre performanta. Sper sa faceti parte din colective de cercetare de la Cluj si sa fiti platiti pe masura capacitatii. Am un mesaj pentru oamenii de afaceri, chiar daca nu sunt in sala: oferiti-le burse, sprijiniti-i pe timpul studentiei, pentru a putea beneficia apoi de munca lor. Nu-i lasati sa plece din tara. O natiune fara tineri de valoare nu poate evolua si noi nu avem voie sa exportam inteligenta profesionistilor”, a subliniat presedintele CJ.

In final, prefectul Gheorghe Vuscan a punctat vehement:

“Nu uitati niciodata de dascalii vostri, nu uitati niciodata de scoala care v-a format, iar casa voastra este Clujul. Casa voastra inconfundabila este Romania”.

Forul administrativ judetean a alocat suma de 150 mii lei pentru premierea elevilor si profesorilor cu rezultate deosebite in anul scolar 2012-2013.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 6 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 12 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 23 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 3 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE