In vizor

MAI: În biserici vor avea loc doar cununii, botezuri și înmormântări cu maxim 16 persoane

Ministerul de Interne a publicat măsurile de prevenire și control a răspândirii Coronavirusului Sars-Cov-2, propuse pentru a intra în vigoare începând cu starea de alertă, din data de 15 mai 2020. Potrivit acestora, lăcașurile de cult rămân închise pentru credincioși, cu excepția nunților, botezurilor sau înm

„Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat (ex. botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane -maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;”, potrivit măsurile anuțate de MAI.

În proiectul propus de Institutul de Sănătate Publică se specifica faptul că accesul persoanelor în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2., sccesul persoanelor urmând a se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp per persoană, iar slujbele vor avea loc în aer liber.

Citește și:
Guvernul intenționează să deschidă lăcaşurile de cult din 15 mai. Care sunt condițiile

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *