Din oras

Mai bine mai târziu. IT-iștii se implica în proiectul “Cluj-Napoca, un oraș inteligent”, dar pun condiții

Înființarea Consiliu Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT este o inițiativă lăudabilă a Primăriei, chiar dacă pusă în practică la ani distanță de când firmele clujene de IT oferă soluții și servicii de succes pentru alte localități. În teorie Primăria încearcă de ani buni să transforme municipiul într-un oraș Hi-Tech, dar cele mai multe inițiative s-au transformat în eșecuri costisitoare pentru plătitorii de taxe și impozite. Spre exemplu, o companie clujeană oferă un sistem funcțional de tiketing pentru transportul în comun din Iași, dar la licitația pentru implementarea sistemului în Cluj-Napoca, firma a fost declarată neeligibilă.

“Noi, ca AROBS avem un proiect de automate de bilete in Iasi de 5 ani. Functioneaza perfect in Iasi, nu am reusit sa il mutam si in Cluj. De ce? Nu am fost eligibili la licitatie, nu stiu. Chiar nu mai contează motivul. Noi am mai încercat să dăm SMURD-ului de exemplu soluții gratuite și n-a vrut să le primească , noi ca firmă. Acum nici n-are sens că ai dezgropa morții era de pe vremea accidentului din munți”, a declarat Voicu Oprean, CEO Arobs.

Pentru a avita astfel de situații penibile, oamenii de afaceri din domeniul IT sunt dispuși să și finanțeze anumte proiecte ale Primăriei, dar pun și condiții.

“Vrem să facem altfel, vrem să ne implicăm în deciziile majore, vrem s ne implicăm în  ceea ce putem. Ca, pana la urma, avem niste competente… diverse, ca fiecare din firmele din Cluj. Ne-am dori noi, ca si comunitate de business din zona IT-ului din Cluj, ca proiectele pe care le facem să le putem testa în Cluj”, a completat Voicu Oprean.

Asocierea dintre Primărie și mediul de afaceri din IT era obligatorie, una dintre cele mai mari probleme ale administrației locale fiind imposibilitatea de a plăti specialiști în domeniu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *