Sex

Magia mangaierii sau farmecul celui de alaturi

Placerea de a ne simti partenerul / partenera alaturi se poate rasfrange in intreaga noastra fiinta, tot asa cum el /ea se bucura sa primeasca toata atentia de care suntem capabili. Atunci cand ne mangaiem cu pasiune putem deveni foarte repede o singura fiinta.

Mangaierea a ajuns insa sa fie privita, prea des, doar ca o etapa in atingerea scopului dorit. Incearca sa o controlezi, sa ti-o pui la dispozitie si sa o pastrezi intr-un compartiment secret: este o “arma” pe care o poti folosi pentru propria ta placere mai mult decat iti poti inchipui.

Oamenii pot invata sa se mangaie unul pe celalalt intr-un fel care nu implica neaparat un scop. Mangaierea, atingerea cu tandrete a celuilalt, are puterea sa ajunga pana la strafundurile noastre intime, sa depaseasca barierele logicii si sa patrunda in cele mai profunde sentimente ale noastre. Pentru ca in cea mai mare a timpului ne conducem dupa ratiune, mangaierea ne ofera o compensatie, prin care ne simtim plutind intr-un spatiu fara limite, fara bariere de timp, spatiu sau prejudecati. Cand mangaierea are loc doar de dragul nostru si al celuilalt, ea poate deveni un mijloc extreme de puternic de a face sa ne simtim contopiti, sa simtim ca suntem o singura fiinta si nu doua.

Un mod special de mangaiere este as-numita “mangaiere posesiva”, totala, captivanta. Ea se obtine, pur si simplu, prin indreptarea intregii atentii catre partenerul tau / partenera ta, pe care il / o mangai numai acolo unde stii ca ii va face placere. Trebuie sa te relaxezi total si sa te bucuri atingandu-l pe celalalt ca pe o catifea moale si dulce. Mangaierile trebuie sa fie foarte mici si delicate, ca o boare de vant.

Aceasta mangaiere nu este conditionata, evident, de ceva anume. Si cel care mangaie si cel care este mangaiat se abandoneaza, se topesc in aceasta atingere. Nu este nevoie de nimic altceva. Mangaierea completa inseamna sa te daruiesti total celuilalt, nu sa privesti totul ca pe o treapta catre altceva.

De multe ori, gesturile pe care le facem sunt precum cuvintele, care nu pot ajunge decat in parte la acele zone ale noastre care tanjesc sa fie mangaiate. Mangaierea celuilalt este singura care ne poate aduce acele emotii secrete de care ne este atat de dor. Nu conteaza daca mangaierea dureaza cateva secunde sau cateva minute. Atat in perioadele de armonie, cat si in perioadele in care suntem certati cu partenerul / partenera, mangaierea poate insemna: “Sunt aici, sunt in intregime al tau; sunt aici numai pentru tine”, intrt-un fel pe care numai mangaierile il pot exprima.

Cele mai potrivite prilejuri pentru a ajunge la mangaieri sunt:

–    cand va va cunoasteti pentru prima data, intr-o imprejurare deosebita;
–    cand va regasiti, dupa ce ati fost despartiti;
–    inainte, in timpul sau dupa o disputa, pentru a va reaminti unul celuilalt ca sunteti de aceeasi parte a baricadei, indiferent de motivul disputei.
–    Cand va simtiti deosebit de emotionat (fericit, trist, vesel, nervos etc.).

In toate aceste momente, si in altele, mesajul pe care-l trimiteti partenerului, mangaindu-l, inseamna: “Sunt alaturi de tine!”

In timpul acestor mangaieri partenerii se abandoneaza total, bucurandu-se de miracolul de a fi impreuna in acel moment special, dincolo de orice obligatie si ingrijorare terestra. Pe masura ce il mangai si esti mangaiat de celalalt, va simtiti o singura fiinta, care pasesete spre un inteles superior al apropierii.

Puteti incerca sa-l mangaiati pe celalalt intr-un fel special: plasati-va mana (ferm, dar delicat) in zona inimii lui / ei si stati asa pana la zece minute, devenind una cu el / ea. Simtiti tot ceea ce simte el /ea. Aflati cat de bine se simte el sau ea in acest timp. Lasati ca acest punct de contact intre voi sa va faca sa va simtiti ca si cum trupurile voastre s-ar topi unul intr-altul. Daca va concentrati destul de mult s-ar putea sa simtiti cum ii cititi gandurile sau sa aveti aceleasi senzatii cu el / ea.

Dupa ce minutele s-au scurs, schimbati rolurile. Cum va simtiti acordand si primind atata atentie? Cati dintre cei din jur reusesc sa simta emotiile pe care voi le-ati incercat?

Multi dintre cei care au apelat la aceasta metoda au fost uimiti sa descopere ca o asa de profunda legatura se poate obtine prin procedee atat de simple. Altii au vazut in asta o provocare deosebita, cum nu cunoscusera pana atunci. Acest “exercitiu” poate fi mult mai interesant decat pare. Oamenii vor descoperi ca sunt capabili de mai multe emotii decat isi inchipuiau. Apoi, puteti afla: este partenerul mangaiat cu intensitatea potrivita? Merita atentia pe care i-o acordati? Va puteti lasa in totalitate in voia celuilalt? Ati ajuns, oare, la apogeul intensitatii emotiei?

Daca va framanta toate aceste intrebari, inseamna ca sunteti capabili sa continuati, sa atingeti emotii si mai intense. Repetati aceasta experienta pana cand ajungeti amandoi la o contopire totala. Amintiti-va, de asemenea, ca dupa fiecare asemenea exercitiu, e necesar sa va impartasiti impresiile si sentimentele pe care vi le-a starnit.

Indiferent de sentimentele pe care le aveau cand au pornit acest exerperiment, oamenii se intorc mereu la el, ca la o regasire pura, dulce, inocenta a partenerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version