In vizor

Magazin din Florești, luat cu asalt: zeci de persoane S-AU ÎNGHESUIT înăuntru și la coada de afară. Nimeni NU respectă regulile de distanțare

Magazinul PEPCO din Florești și-a redeschis azi porțile, fiind luat cu asalt de zeci de persoane, fără a fi impuse niciun fel de limite privind numărul maxim de clienți prezenți în magazin în același timp. Oamenii au intrat toți buluc în magazin fără a respecta regulile de distanțare. 

O clinetă, cea care a și postat poza pe pagina de socializare a magazinului a relatat faptul că s-a impus o oarecare ordine abia după clienții aflați în magazin au făcut scandal.

”Eram 30 pers si dintr-o data 100 …. bineinteles ca am facut scandal …si au luat ceva masuri , dupa ce sefa de magazin a dat cateva telefoane . Ni s-a spus ca Pepco nu are voie sa restrictioneze accesul”, menționează aceasta.

Magazinul este vizitat în special de mămici datorită hainelor și jucăriilor cu prețuri mici. Ulterior, în afara magazinului s-a format o coadă, însă nici aici nu este respectată distanța de 1,5 metri, ciar dacă la coadă sunt mame cu copii de mână sau în cărucior. Motivul acestei aglomerații tocmai de azi este faptul că magazinul a anunțat o reducere de 30% la hainele pentru copii.

În timp ce supermarketurile și magazinele alimentare s-au străduit să respecte regulile pe toată perioada stării de urgență, magazinul PEPCO nu consideră că regulile i se aplică. România a intrat de azi în stare de altertă, iar magazinele trebuie în continuare să respecte reguli menite să evite îmbolăvirile cu coronavirus.

  • Instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități comerciale/de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, iau măsuri pentru organizarea activității, astfel:
  • a) accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate;
  • b)să nu permită accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 0C;
  • c) să asigure dezinfectarea suprafețelor expuse și evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat/ghișeelor.

De asemenea, măștile sunt obligatorii în toate spațiile închise.

În spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.

UPDATE:

Poliția Rurală Florești a amendat magazinul

În urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, privind neluarea măsurilor necesare de control, distanțare fizică și restrictionare a accesului în societatea comercială, s-a stabilit încălcarea prevederilor referitoare la prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid-19. Astfel, la data de 15 mai, pentru încălcarea normelor legislative instituite în perioada stării de alertă, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu 500 RON a personalului responsabil cu funcționarea societății respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *