In vizor

Mafia lui Boc și de ce nu protestează ștabii politici din HORECA

Scris de 121

O întrebare de bun simț pune Iosefina Pascal, angajată a Mariei Grapini, pe pagina sa de Facebiik: ”Mai țineți minte când îi cazau la hoteluri pe cei carantinați prin martie, aprilie, mai? Mereu m-am întrebat cum au fost alese locațiile și câți bani primeau băieții din industria hotelieră.”

Tot domnia sa oferă și un răspuns:

”De exemplu, Hotelul Univers T din Cluj a primit două contracte pentru cazarea carantinatilor. Directorul general al hotelului este Leș Mariana, fostă PDLista, actualmente PNLista, cel mai longeviv consilier județean din Cluj.

Posturile din Univers T sunt foarte râvnite de oamenii de prin partide pentru că această societate este singura din proprietatea Consiliului Județean Cluj care generează profituri uriașe.

Practic, Boc a luat de la Consiliu Județean, a dat la Hotelul Univers T, adică tot la ei, dar să mai rămână și pe la consilierii PNL. [ ] Nu știu ce să zic, dar ar trebui să se autosesizeze autoritățile competente. Madam Leș este administrator și la alte hoteluri. Deci, avem conflict de interese.

Nu vi se pare ciudat că, acum, nu îi mai forțează pe bolnavi să se izoleze în hoteluri? Normal, pentru că și-au făcut băieții lor din HORECA plinul, iar de restul nu îi interesează.”

Mariana Leș deține afaceri particulare fix în domeniul în care manageriază Univers T.

Potrivit declarației de avere pe anul 2018, Mariana Leș are un teren (suprafață de 3500 mp), o casă în Cluj-Napoca (suprafață de 93 mp), dar și două autoturisme (Smart și Skoda).  Are trei conturi curente care însumează 27.300 lei, dar și un depozit bancar (6.000 lei)și acțiuni în valoare peste 62.000 lei. Anul trecut, de la Hotel Topaz a obținut dividende în valoare de 26.552 lei, iar de la Consiliul Județean a obținut o indemnizație de peste 156.000 lei. De asemenea, liberala a mai obținut de la Gabriela Rădoiu Leș, prin donație, 70.000 lei. În 2015, aceasta i-a vândut o casă de locuit în valoare de  aproximativ 60.000 de euro senatorului Alin Tișe.

De amintit și faptul că Mariana Leș a fost numită, în 2009, de către prefectul de atunci, Florin Stamatian, în funcția de director coordonator al Agenției pentru Protectia Mediului (APM) Cluj. De profesie inginer chimist, Leș a lucrat în domeniul cercetării până în 1995, iar de atunci în domeniul privat, ca director al Hotelului Topaz.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 mins De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 58 mins Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 1 hour Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 2 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 3 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 3 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 6 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 7 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 7 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 20 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 20 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 23 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE