In vizor

Maestrul Ioan Vrășmaș, prezent la emisiunea „Pentru Cluj”, la NCN: „Opera din Cluj este o castă, un grup organizat din care, dacă nu faci parte, ești în afara lui!”

Maestrul Ioan Vrășmaș a candidat cu un proiect foarte interesant pentru conducerea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca în anul 2012, intenționând să preia managementul instituției prin concurs. În cadrul emisiunii Pentru Cluj, moderată de jurnalistul Liviu Alexa, la NCN, Ioan Vrășmaș a explicat de ce nu a reușit demersul său de a candida la șefia Operei, afirmând că totul a fost o chestiune politică:

„Ceea ce eu înclinam să spun încă de atunci, deși m-am abținut, pentru că nu era o hotărâre a unei instanțe măcar de fond, acum pot să spun că da (a fost o chestiune politică – n.r.). Atât vreme cât există o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție în acest sens, cu siguranță putem spune în acest moment că da. 

Oricum, nimeni nu se va pricepe ca ei niciodată, asta este foarte sigur! Este o castă, un grup organizat din care, dacă nu faci parte, ești în afara lui. Nu ai nimic.”

Mezzosoprana Marinela Marc, printr-o intervenție telefonic în cadrul aceleiași emisiuni, a precizat:

„În 2012 m-am prezentat și eu la concursul de directori și atunci a fost promovat pur și simplu că a reușit la concursul de director domnul Vrășmaș, că ar fi avut nota cea mai mare la lucrarea scrisă. După aceea a urmat domnul Marius Budoiu, la diferență de un punct, și undeva aproape de nota 7, care era nota minimă, m-am situat și eu și cu colegul meu. Deci, undeva a deranjat. Și domnul Marius Budoiu nu ne-a vrut din același motiv: personalitate. Dumnealui s-a distribuit în toate rolurile. Și domnul Estefan nu a înțeles nimic. Face exact la fel, repetă, l-a luat model, în sensul că dumnealui se distribuie în toate rolurile și în toate spectacolele și nu dorește să aibă decât tineri care, sigur că, fiind începători, sunt sub nivelul dânsului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *