In vizor

Maestrul Ioan Vrășmaș, prezent la emisiunea „Pentru Cluj”, la NCN: „Dacă Paula Rad este într-adevăr prost pregătită, atunci și instituțiile unde aceasta a învățat ar trebui să aibă probleme!”

Prezența sopranei Paula Rad la emisiunea „Românii au talent” a stârnit nu numai colbul de pe corpul prăfuit al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, ci a pus în discuție și profesionalismul instituțiilor de învățământ în cadrul cărora tânăra soprană s-a pregătit timp de 11 ani. 

Ioan Vrășmaș, un maestru al muzicii de operă, prezent la emisiunea Pentru Cluj, moderată de jurnalistul Liviu Alexa, la NCN, a declarat că, dacă Paula Rad este într-adevăr prost pregătită, așa cum au afirmat reprezentanții Operei clujene, atunci și instituțiile unde aceasta a învățat ar trebui să aibă probleme. Dacă scot absolvenți prost pregătiți, înseamnă că și aceste instituții de învățământ vocațional au devenit simple fabrici de diplome, precum celelalte universități private și de stat, care pregătesc doar viitori șomeri:

„Dacă a fost prost pregătită, atunci cei care sar pe ea ar trebui să-și pună niște semne de întrebare. Pentru că dacă a fost prost pregătită, sunt două instituții de învățământ superior care ar trebui să aibă niște probleme. Dacă a studiat la Academia de Muzică din Cluj, nivelul de 4 ani, și după aceea a făcut masteratul la Academia de Muzică George Enescu din Iași, înseamnă că cele două instituții au probleme, dacă a fost așa de prost pregătită.  Dacă s-a ajuns să termine un Conservator și un masterat în muzică, înseamnă că problema nu e la fată.”

Și la nivel de doctorat există suspiciuni în privința acestor instituții de învățământ superior. În legătură cu doctoratul managerului Operei, Florin Estefan, despre care se spune că a fost prin copiind la lucrarea scrisă, Ioan Vrășmaș a precizat:

„Și mie mi-au spus cei care au supravegheat că este adevărat, dar că ei contrar șefilor lor de catedre nu vor putea să spună lucrul acesta niciodată. Am vrut să aflu atunci de la jurnaliștii care au scris și am întrebat: «Bun, știți că puteți fi dați în judecată pentru un astfel de articol!» Și i-am întrebat: «Ce dovezi aveți?» Și unul dintre ei, eram la o sindrofie, mi-a spus: «Înregistrările șefei de comisie, a secretarei de comisie, și a cel puțin 5 studenți care au făcut examenul de doctorat în acel an.» Eu nu știu ce să spun, din moment ce Academia de Muzică nu a luat o decizie, să facă public, este așa sau nu, dar bănuiesc că, dacă se va ajunge în instanță, cei care au fost implicați în această situație vor putea să spună adevărul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version