Rautacisme

Maestre, Excelența Ta, că am văzut că te pricepi: pune mâna pe-o bidinea și repară buda!

Noi știm, o știe deja întreg mapamondul: Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, se pricepe la orice și chiar la de toate: de la aruncat cu toporul (gurile rele zic că era mai înalt când era mic, daar s-a jucat prea mult cu scula până să învețe s-o mânuiască și i-a mai căzut peste piciorușe), la bătutul cu perne în față la Universitatea Babeș-Bolyai, la dat cep butoaie, dat jos țurțuri de pe balcoane, măturat/greblat/lopătat la bordură, miuțe, tenis, ping-pong, fotbal, amestecat în mămăligă, orice, numai la administrație publică locală nu – acolo doar vorbele răspândite prin mass media de chitanțier sunt de el.

Ne întrebăm dacă nu cumva printre aceste multiple talente ale domniei sale Maestrul și Excelența Sa, nu există și acela de-a da la bidinea, altfel decât numai de a vopsi gardul, să-și ascundă leopardul incompetenței.

Că, dacă da, îl rugăm să dea o raită pe la smart-buzile de zeci de mii de euro achiziționate și să le reabiliteze (dar nu cum se reabilitează prin oraș de către firmele abonate la bugetul local și care chixuiesc totul: de la termene la calitate și înapoi la termene de execuție). Îi lăsăm un filmuleț să-și vadă viitoarea lucrare și să estimeze ce efort trebuie să facă, cât material, câți fotografi și jurnaliști de chitanțier să care după el ca să o ducă la bun sfârșit.

Cu un drum să mai noteze câteva aspecte:

  • Buda digitală, în valoare de-o garsonieră, funcționeaza cu fise de 50 bani, cardul nu funcționează (că așa e smart în orașul ‘teligent, ca digitalul să funcționeze în dosar cu șină). Desigur, inteligenta budă nu dă bon fiscal și e inutil să întrebăm pe cineva în Orașul Cammora (pardon, Comoară), dacă așa ceva e comerț ilicit – noi încă n-am aflat, chiar dacă am probat și am întrebat dacă e adevărat ce am probat, dacă afacerea Bolt din acest oraș nu cumva este o gravă hemoragie fiscală… În consecință, fără cardr, daca nu ai 50 bani stai inteligent în ușa buzii mai inteligente ca administrația noastră locală și cerșești să îți schimbe cineva fise.
  • In buda abia dată în folosință sunt scurgeri de apă în mai multe locuri – poate Excelența Sa, Maestrul, are și abilități de instalator, le poate dovedi. în rest… e frumos, muzică ambientală, „Antonia”, proaspăt detașată din holul de pe Moților, îți explică că, în 15 minute, dacă nu ți-ai tras chiloții, se deschide ușa.
  • Dar, că nu există hârtie igienică înăuntru, vocea suavă a ”Antoniei” nu spune. În rest, cum ziceam și se și vede, curge apa și din perete. Poate fi vorba despre vreun izvor tămăduitor? Da, Izvorul Tămăduirii Banilor Publici în Afaceri de Cumetrie.