Din oras

Lucrările la noul pod peste Someșul Mic ar putea începe în viitor. Autoritățile au emis autorizația de construire pentru puntea care va face legătura între străzile Oașului și Răsăritului

Autoritățile locale au emis, luni, autorizația de construire pentru podul peste râul Someșul Mic. Lucrările la noua punte care va face legătura între străzile Oașului și Răsăritului ar putea începe în viitorul apropiat, potrivit estimărilor reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca. 

Organizarea de șantier: 189851,97 lei. 

„Sunt veşti foarte bune de la podul Oaşului Răsăritului, mai avem nevoie de un aviz de la gaz, vom putea emite autorizația de construire și să putem da ordinul de începere a lucrărilor. 

Estimarea mea este că în luna septembrie vom vedea începerea lucrărilor la Podul Oașului-Răsăritului”, declara recent viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Durata de realizare a Podului Oașului Răsăritului este de 24 luni: 3 luni pentru proiectare și 21 luni pentru execuția lucrărilor.

Valoarea contractului este de 22.691.557,36 lei fără TVA.

Podul ar urma să aibă o lungime de 58 de metri și o lățime de 26 de metri. 
Podul va avea două piste de biciclete și două trotuare. 

Prin realizarea acestei investiții se urmărește asigurarea unui acces rapid pentru traficul auto, pietonal, cicliști dinspre zona Gării spre Piața 1 Mai și spre Piața Abator, spre zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.  

Termenul de execuție a lucrărilor este unul optimist, în condițiile în care administrația locală a întâmpinat blocaje contante în modernizarea podurilor, precum a fost cazul podului Traian, finalizat cu 6 luni întârziere de la termenul fixat înițial. 

În cazul unui alt obiectiv însemnat, podul Garibaldi, proiectul nu a trezit interes după lansarea licitațiilor, context în care administrația locală a solicitat Companiei Nationale de Investitii (CNI) să preia proiectul podului Garibaldi.

Probabil cel mai răsunător eșec este reprezentat de lucrările de modernizare a podului Porțelanului – proiect ce trebuia încheiat deja – unde procedura urmează să fie reluată, potrivit unei noi „soluții”, prin vot în Consiliul local și o nouă etapă de licitații. Noul pod al Porțelanului ar putea deveni funcțional abia din 2023. 

CITEȘTE ȘIUna caldă, alta rece: Estimări optimiste pentru podul Răsăritului – lucrările ar putea începe în septembrie. Noi licitații pentru podul Porțelanului și un nou termen de realizare – anul 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *