Din oras

Lucrările greco-catolicilor continua. Catedrala din Piața Cipariu va fi finalizată abia peste câțiva ani

Data finalizarii lucrarilor la catedrala din Piata Cipariu este incerta din cauza lipsei fondurilor pentru un proiect de o asemenea anvergura. Impunatorul lacas de cult este in constructie inca din anul 1992. La sedinta de Consiliu Judetean de saptamana aceasta au fost alocati 279.000 lei pentru continuarea lucrarilor la catedrala greco-catolica. Suma este aproape jumătate față de cea alocată anul trecut.   

” Exteriorul catedralei ar mai costa undeva la 28 de milioane de lei cu tot cu TVA. Noi încercăm cât de repede.  Ritmul de finanțare în anii trecuți a fost undeva la 2 milioane jumate, 3 milioane jumate pe an. Finanțări externe, de la stat, fonduri proprii, tot ce înseamnă finanțare. Într-un asemenea ritm, va mai dura undeva la 5-6 ani”, a precizat coordonatorul lucrarilor, Cristian Teglaș.

Reprezentanții Episcopiei Greco-Catolice Cluj-Gherla plănuiau să termine construcția în anul 2015, însă acest lucru a fost imposibil. În ultimii ani, atât Primăria Cluj-Napoca cât și Consiliul Județean Cluj au contribuit cu fonduri pentru această biserică.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *