Din oras

Lucrările de pe Bdul 21 Decembrie 1989 au transformat trotuarul în șantier și au scos pietonii pe carosabil

Lucrările de modernizare a Bdului 21 Decembrie 1989 continuă să creeze dificultăți șoferilor. De această dată însă șantierul a cuprins spațiile pietonale. Trotuarele au fost desființate pentru a face loc utilajelor firmei Diferit. În lipsa unui culoar amenajat pentru pietoni, aceștia sunt nevoiți să circule pe carosabil, printre mașini. 

„Permanent va fi asigurată circulația pietonală”, susține administrația locală

Administrația locală a deschis recent șantierul pe Bdul 21 Decembrie 1989 care cuprinde 4 sectoare.

Valoarea proiectului este de 41,7 MILIOANE de lei, fără TVA. Parțial, finanțarea este acoperită din fonduri europene. Durata de execuție este de 13 luni, conform contractului. 

Potrivit asigurărilor făcute de autoritățile locale, termenul limită de 15 Aprilie 2022 va fi respectat, iar toate lucrările vor fi încheiate. 

Conform planșelor 3 D prezentate de autorități, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele sensuri de mers, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general.

Prin acest obiectiv de investiții Primăria urmărește să realizeze benzi dedicate transportului public în comun – lucrări de infrastructură, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban, precum și reamenajarea spațiului public din municipiu, creșterea numărului de pasageri transportați cu mijloacele de transport în comun, a numărului de bicicliști și de pietoni, precum și scăderea gazelor cu efect de seră.

Cele 4 tronsoane supuse procesului de modernizare alcătuiesc B-dul 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/ strada Buftea) și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel). 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *