Din oras

Lucrari handmade unicat, la Bastionul Croitorilor

Au trudit saptamani in sir, au adunat resurse pentru materiale cum au putut, iar rezultatul muncii lor poate fi admirat astazi la Bastionul Croitorilor. Pot fi o solutie inspirata pentru cadourile lui Mos Craciun. Este vorba de lucrarile Asociatiei Handicope care se pot admira si achizitionate astazi in cadrul unei expozitii si, in restul timpului, de la sediul asociatiei, situat pe Calea Motilor. 

Targul poate fi vizitat la primul nivel al bastionului pana la ora 18. 

„Lucrari handmade unicat, cu mult suflet ! Fiecare obiect are o poveste, care incepe inainte de a fi realizat, continua in timp ce e creat cu migala si daruire, si sunt convinsa ca povestea lui nu se sfarseste odata ce el e finalizat. E povestea masurii inepuizabile de talent si daruire a unor oameni frumosi, speciali,demni, care pun suflet, timp si efort in fiecare lucru. E in acelasi timp, povestea unor suferinte care se vad dar si a unora care nu se vad”, au scris pe Facebook reprezentantii Asociatiei Handicope din Cluj-Napoca. 

La fata locului, mai multe organizatii si mesteri si-au etalat produsele si serviciile in cadrul unui eveniment de promovare a economiei sociale, organizat de Structural Consulting Group. 

La standul asociatiei pot fi admirate seturi de bijuterii din fimo, tablouri din boabe de cafea, globuri de impodobit pomul de iarna mestesugit realizate, plus diverse alte accesorii. 

„Toate a fost realizate de persoane cu deficiente motorii, oamenii mei de la Asociatia Handicope. E munca lor de cateva luni incoace. Din pacate, pana acum nu am avut ocazia sa le expunem decat pe Facebook sau alte retele. E singurul targ la care putem participa. Avem aici niste genti de hartie plastifiata, sticle hand made cu sfoara, tablorui cu cafea, globuri si bijuterii din pasta fimo. Preturile variaza intre 5 si 50 de lei”, a precizat Elena Ilea, fondator al asociatiei clujene.  

Asociatia are aproximativ 70 de membri, in Cluj-Napoca, mediul rural si Campia Turziii. 

„Membri activi sunt in jur de 15. Sunt cateva fete care lucreaza mai bine. Majoritatea au probleme de spasticitate, le este greu sa se coordoneze”, a marturisit ea. Banii pe care ii castigam prin vanzarere-intra in circurit: cumparam materiale si ii folosim pentru intalnirile noastre, de doua ori pe saptamana. Chiar daca nu au toti abilitatea de a lucra la confectionarea acestor produse, e important sa vina. Le face bine, e multa socializare la intalniri. Am gasit si variante de felicitari mai simple, care sa ii faca sa se simta utili”, a adaugat Elena. 

Cei care nu au ajuns la targ, pot sa gaseasca produsele expuse pe site-ul asociatiei sau pe pagina de Facebook. Asociatia are nevoie de sprijin financiar si de voluntari. Cei care pot da o mana de ajutor o pot contacta pe Elena Ilea la numarul 0743 60 35 31.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *