Sanatate

Lucan junior se va muta la Suceava de la începutul lunii iunie. Acesta va ocupa postul de medic urolog scos la concurs de Spitalul Județean

Medicul Ciprian Valerian Lucan va ocupa, începând cu luna iunie, postul de medic urolog al Spitalului Județean Suceava. Nu s-a stabilit deocamdată data exactă la care își va începe activitatea la unitatea spitalicească din Suceava, însă cel mai probabil se va muta în Bucovina, în cursul săptămânii viitoare.

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, ne-a confirmat faptul că Lucan junior va ocupa postul de medic urolog, spunând că spitalul sucevean avea nevoie de un profesionist, care este foarte bine specializat în urologie.

Vara trecută, Ciprian Valerian Lucan, fiul medicului Mihai Lucan, s-a înscris pentru a doua oară la concursul organizat de Spitalul Judeţean Suceava pentru ocuparea postului de medic primar – specialitatea Urologie. Acesta era singurul candidat şi, în urma verificărilor dosarelor, la data de 23 iulie 2018 a aflat că dosarul său a fost admis. Ulterior, acesta nu a mai obținut din diverse motive postul dorit.

La începutul anului trecut, Ciprian Valerian Lucan, fiul medicului Mihai Lucan, nu s-a prezentat la concursul ce viza ocuparea postului de medic urolog a Spitalului Judeţean Suceava. Acesta era singurul candidat, astfel că postul a rămas în continuare vacant.

La începutul lunii decembrie 2017, Ciprian Valerian Lucan, fiul doctorului Mihai Lucan, a luat decizia de a părăsi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca pentru a lua parte la concursul ce vizează ocuparea funcţiei de medic primar specialitatea Urologie la Spitalul Judeţean Suceava. El e în prezent medic în cadrul institutului clujean şi manager al clinicii private Lukmed.

Fiul lui Lucan şi-a depus dosarul pentru concursul ce vizează acest post, dosarul său fiind admis la data de 28 noiembrie 2017, cu o lună înainte de percheziţiile DIICOT, ce l-au vizat atât pe el cât şi pe tatăl său, profesorul Mihai Lucan.

Ciprian Valerian Lucan era singurul medic care candida pentru postul respectiv, având şanse destul de mari să devină doctor în cadrul Secţiei de Urologie a spitalului sucevean.

Ciprian Lucan este cercetat în dosarul de delapidare ce îl vizează pe tatăl său, profesorul Mihai Lucan

La sfârşitul anului 2017, medicii Mihai Lucan şi Ciprian Lucan au fost plasaţi sub control judiciar de către judecătorii bucureşteni într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de un milion de euro.

Conform procurorilor DIICOT, membrii grupului infracţional au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, conumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3000 şi 6.700 euro/intervenţie, susţin procurorii.

Pe lângă medicul Mihai Lucan, suspecţi în acest dosar mai sunt, arată DIICOT, Valerian Ciprian Lucan, Mihai Lucan Dan şi Emil Fofiu Sânpetreanu, care, potrivit procurorilor au constituit un grup infracţional organizat, în calitate de angajaţi ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul institutului, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparţinând SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul căreia susnumiţii şi-au promovat interesele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *