Sanatate

Lucan junior este singurul candidat admis pentru postul de medic urolog la Spitalul Județean Suceava

Scris de 2,205

În ultima perioadă pe holurile Spitalului Județean Suceava a umblat un zvon conform căruia sunt făcute cărțile pentru ca medicul Ciprian Valerian Lucan, un apropiat al directorului medical Mircea Macovei, să ocupe postul de medic urolog al unității spitalicești. Zvonurile s-au adeverit la începutul acestei săptămâni, când Valerian – Ciprian Mihai Lucan, singurul candidat pentru postul vacant de medic primar specialitatea Urologie la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a fost admis la proba de dosare.

Vara trecută, Ciprian Valerian Lucan, fiul medicului Mihai Lucan, s-a înscris pentru a doua oară la concursul organizat de Spitalul Judeţean Suceava pentru ocuparea postului de medic primar – specialitatea Urologie. Acesta este singurul candidat şi, în urma verificărilor dosarelor, la data de 23 iulie 2018 a aflat că dosarul său a fost admis. Ulterior, acesta nu a mai obținut din diverse motive postul dorit.

La începutul anului trecut, Ciprian Valerian Lucan, fiul medicului Mihai Lucan, nu s-a prezentat la concursul ce viza ocuparea postului de medic urolog a Spitalului Judeţean Suceava. Acesta era singurul candidat, astfel că postul a rămas în continuare vacant.

La începutul lunii decembrie 2017, Ciprian Valerian Lucan, fiul doctorului Mihai Lucan, a luat decizia de a părăsi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca pentru a lua parte la concursul ce vizează ocuparea funcţiei de medic primar specialitatea Urologie la Spitalul Judeţean Suceava. El e în prezent medic în cadrul institutului clujean şi manager al clinicii private Lukmed.

Fiul lui Lucan şi-a depus dosarul pentru concursul ce vizează acest post, dosarul său fiind admis la data de 28 noiembrie 2017, cu o lună înainte de percheziţiile DIICOT, ce l-au vizat atât pe el cât şi pe tatăl său, profesorul Mihai Lucan.

Ciprian Valerian Lucan era singurul medic care candida pentru postul respectiv, având şanse destul de mari să devină doctor în cadrul Secţiei de Urologie a spitalului sucevean.

Ciprian Lucan este cercetat în dosarul de delapidare ce îl vizează pe tatăl său, profesorul Mihai Lucan

La sfârşitul anului 2017, medicii Mihai Lucan şi Ciprian Lucan au fost plasaţi sub control judiciar de către judecătorii bucureşteni într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de un milion de euro.

Conform procurorilor DIICOT, membrii grupului infracţional au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, conumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3000 şi 6.700 euro/intervenţie, susţin procurorii.

Pe lângă medicul Mihai Lucan, suspecţi în acest dosar mai sunt, arată DIICOT, Valerian Ciprian Lucan, Mihai Lucan Dan şi Emil Fofiu Sânpetreanu, care, potrivit procurorilor au constituit un grup infracţional organizat, în calitate de angajaţi ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul institutului., respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparţinând SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul căreia susnumiţii şi-au promovat interesele.  

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 7 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 12 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 24 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 3 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE