Politica

Lovitură pentru interesele aleșilor locali și pentru așa zisa “integritate” afișată de PNL: Legea care le-ar fi dat dreptul să facă parte din adunările generale ale firmelor de interes local sau național nu a fost promulgată

Președintele Klaus Iohannis nu a promulgat și a trimis spre reexaminare legea prin care aleșii locali scăpau de una dintre cele mai comune incompatibilități, cea prin care ar fi putut face parte din din adunările generale ale societăților comerciale, fără a fi plătitț. Legea, votată în 4 octombrie, a fost criticatș și de Agenția Naționala de Integritate.

Pe 4 octombrie, deputații au adoptat, pe repede înainte, proiectul de lege care elimina o stare de incompatibilitate din Legea 161 din 2003, astfel încât aleșii locali – primarii, viceprimarii, președinții și vicepresședintii de consilii judetene, conslierii locali și județeni – să poată face parte din adunările generale ale societăților comerciale, fără a fi plătiți.

Firește, mimând integritatea, Partidul Național Liberal a uitat să se laude cu acest proiect care-i aparține, fiind semnat și de câțiva parlamentari de la alte partide.

Inițiativa PNL permite primarului, viceprimarului, președintelui și vicepreședintelui CJ de a fi reprezentant în AGA ale entităților economice care au fost înființate sau la care există participație din partea unității administrativ teritoriale. Așa cum permite consilierilor locali, consilierilor județeni să ia parte, să fie membri în CA la unitățile care au fost înființate sau la care unitățile administrativ-teritoriale au participații. Este o corecție absolut necesară. Îndreptăm necorelările legislative cu privire la drepturile și obligațiile acestor aleși”, a declarat deputatul liberal Ioan Cupșa, citat de Agerpres.

Cine credeți că s-a grăbit să aprobe și să susțină această lege? Deputatul clujean din partea UDMR, Mate Andras Levente – expert, ca să zicem așa, în incompatibilități. Deputatul a anunțat că și grupul UDMR a susținut acest proiect.

Suntem curioși cum are să mai gestioneze PNL și această gafă, cum au să mai dea note interne prin care să lanseze teme despre puritatea morală și penală a candidaților săi.

Reamintim că listele PNL Cluj, cel puțin, put de lipsă de moralitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *