Sport

Lovitură de imagine pentru U-BT. Internaţionalul Vlad Moldoveanu va juca la Cluj

Echipa clujeană de baschet masculin U-Banca Transilvania a reuşit cel mai răsunător transfer din ultimii ani al unui jucător român.

Formaţia ardeleană l-a convins pe Vlad Moldoveanu să evolueze cel puţin pentru următorul sezon la Cluj, internaţionalul român având la activ până acum meciuri la echipe din Italia, Franţa, Estonia şi Polonia, pentru Turow Zgorzelec bifând şi câteva meciuri în Euroligă, anunta CJSport.ro.

„Sunt bucuros că mă întorc acasă, în România! Am ales Clujul pentru că reprezentanții clubului mi-au propus un proiect serios, dar, mai ales, unul pe termen lung. În ultimii trei ani, m-am obișnuit să joc cu o perpetuă presiune de a câștiga titlul și cupa în campionatele în care am jucat, dar și de a participa în cupele europene cu rezultate cât mai bune, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să vin la Cluj, pentru că și aici avem această oportunitate. Clujul este un oraș pe care soția mea îl agrează în mod special, iar acest aspect cântărește mult în decizia mea. În pofida celorlalte oferte primite pentru următorul sezon competițional, consider că aici, la Cluj, pot să mă bucur de cea mai mare susținere, atât pentru dezvoltarea carierei mele individuale, cât și pentru a ajuta echipa și orașul să obțină noi titluri naționale și prezențe de succes în plan internațional. Mă bucur să pot juca într-un oraș care respiră baschet, trăiește baschet și sper că vom reuși să aducem fericire meci de meci suporterilor, care sunt sigur că vor ține arena din Cluj arhiplină la fiecare meci al sezonului! Vom munci mult să jucăm un baschet de calitate, care să placă tuturor celor prezenți și, implicit, să aducă trofee la Cluj. Știu că presiunea și așteptările sunt mari, dar cred că orice sportiv care este în căutarea performanței trăiește pentru astfel de oportunități”, a spus Moldoveanu, pentru site-ul echipei clujene, jucătorul care a făcut pasul spre baschetul profesionist din colegiile americane.

Baschetbalistul român va veni la Cluj de la campioana Poloniei, Stelmet Zielona Gora, şi vrea să pună umărul la câştigarea titlului de către U-BT, formaţie care tocmai l-a instalat pe postul de antrenor principal pe Mihai Silvăşan.

“Suntem bucuroși că am reușit să convingem un jucător ca și Vlad Moldoveanu să vină la U-Banca Transilvania! Cred că am reușit asta datorită proiectului pe care il avem, dar și mulțumită relației personale a lui Vlad cu Mihai Silvășan. Era foarte important să mai avem un jucător român de valoare, după ce Baciu a ales să schimbe echipa. Continuăm ușor-ușor să închegăm o echipă competitivă, astfel încât să reușim să ne ridicăm la nivelul așteptărilor tuturor!”, a spus şi vicepreşedintele clujenilor, Mircea Cristescu, venirea lui Moldoveanu producându-se la câteva zile după ce pivotul clujenilor, Cătălin Baciu, a semnat cu Steaua.

FOTO Vlad Moldoveanu: Euroleague, EuroCup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *