Din oras

Locurile de munca durabile din Pata Rat dureaza mult. Pana se fac

Municipalitatea clujeana s-a laudat inca din primavara anului trecut cu un proiect finantat partial din fonduri europene prin care urmau sa se creeze “locuri de munca durabile” in zona defavorizata Pata Rat. Proiectul bate pasul pe loc si nicio firma nu este interesata sa realizeze constructiile pentru 1,2 milioane de lei.

Practic proiectul prevedea construirea a doua hale de cate 366 de metri patrati in care sa functioneze IMM-uri in domeniul reciclarii deseurilor. In urma proiectului se creau zece locuri de munca pentru locuitorii zonei Pata Rat, o cifra infima, luand in considerare ca numarul celor care locuiesc acolo este de cateva mii. Totusi municipalitatea a promovat proiectul, ba chiar a alocat peste un milion de lei, finantarea UE fiind de doar 802.000 de lei din totalul de 1.827.000 de lei.

Grandiosul proiect nu pare sa fie pe gustul investitorilor: la licitatiile organizate cu sarg de Primarie nu se prezinta nicio oferta. Cu toate acestea responsabilii proiectului nu se gandesc sa aduca modificari cerintelor din caietul de sarcini sau pretului estimat.

“Intr-adevar licitatia se reia a treia oara, dar nu se pune problema sa se piarda finantarea sau sa existe probleme. Chiar zilele acestea a avut loc o discutie cu cei de la ADRNV si nu exista pericol sa se piarda finantarea din cauza unor termene. In ceea ce priveste valoarea estimata si caietul de sarcini, acestea au fost satbilite in urma unei evaluari financiare complexe si nu se impun schimbari”, a precizat Iulia Persa, sefa Biroului Mass-Media al Primariei.

Niciun agent economic nu s-a inghesuit cu vreo oferta la licitatiile de pana acum, chiar daca municipalitatea a pus la bataie 1.276.492 de lei pentru constructia halelor, bransamente, instalatii sanitare, electrice, termice, amenajari exterioare si imprejmuire.

Foto: presalocala.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *