Anchete

Locurile de joaca din Cluj intra la apa. In “groapa” din Marasti, biserica a uitat sa degajeze un teren

O movila de pamant cu scari de beton marcheaza si astazi in zona Expo Transilvania locul in care cu ani in urma se inalta o biserica de lemn, cea folosita pana la finalizarea celei actuale. Localnicii se plang ca locul nu a mai fost nivelat si ca oricum noua constructie le-a injumatatit spatiul verde. 

Bisericuta de lemn a fost amplasata in “groapa” in urma cu aproximativ 15 ani si a functionat pana cand a fost inaugurata cea care domina acum zona. 

“Ma gandeam la ce a mai ramas din locurile de joaca din Cluj si la cum acestea se micsoreaza sau dispar pe zi ce trece. Un caz este in zona Expo Transilvania, unde a fost construita pe locul unui spatiu de agrement si de joaca o biserica. Initial in zona, a fost ridicata o biserica de lemn, pana cea impunatoare a fost gata. Dupa ce spatiul verde si de joaca a fost injumatatit in urma construirii impunatoarei biserici, nici pana in acest moment nu a existat bun simt ca locul bisericii de lemn provizorii sa fie reamenajat si destinat publicului. In acest moment exista in acest loc o movila imensa de pamant cu niste trepte de beton care sunt un real pericol pentru copii nostri”, s-a plans un cititor care locuieste in apropiere. 

la fata locului, biserica ocupa un spatiu mare si ingradit, in care se afla si multe lemne depozitate. 

In coasta bisericii este ingradit si un mic teren cu balarii. 

Postamentul reclamat de localnici se afla la cateva zeci de metri de fatada bisericii si arata ca o scena in aer liber parasita.

Omul are si o sugestie:

“Din punctul meu de vedere si a altor persoane care locuiesc in zona, acea portiune de parc s-ar putea cel putin nivela si sa fie cateva bancute pe care parintii sa se poata aseza in timp ce isi supravegheaza micutii. E strigator la cer ca dupa ce biserica acapareaza spatiile de joaca pentru a crea mamuti de cult in locul lor, sa nu ii preocupe reamenajarea locurilor temporare care le-au fost alocate”, a apreciat acesta.

Este posibil ca movila cu pricina sa nu se afla in zona administrata de catre biserica, dupa cum a precizat Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului. 

“Nu stiu daca terenul respectiv este in proprietatea bisericii. Cred ca a fost doar un amplasament provizoriu. In mod cert, terenul actual unde se afla noua biserica este in proprietatea ei, celalalt este al primariei. O sa luam si noi act de ceea ce ne-ati sesizat si o sa vorbim cu parintele de acolo, sa vedem care e calea legala si cea mai usoara pentru remedierea situatiei. Noi vrem ca o biserica acolo unde se afla sa innobileze un spatiu si sa il faca mai prietenos si nicidecum sa incomodeze”, a declarat parintele Ivanov. 

Biserica “Sfantul Arhanghel Mihail” a fost infiintata in 2001 si inaugurata zece ani mai tarziu, in 24 iunie 2011. De aceasta parohie apartine o parte din strada Aurel Vlaicu, precum si strazile Dambovitei, Teleorman, Cojocnei, Rasaritului si o parte a strazii Fabricii de Zahar. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *