In vizor

Locuitorii unei străzi din Dej au curțile blocate de trotuarul supraînălțat după modernizare. Bonus: un stâlp gata sa cadă tronează în mijlocul trotuarului

Locuitorii de pe strada Mihai Viteazu din Dej au scăpat deocamdată de o posibilă explozie cauzată de conducta de gaz peticită cu bandă izolatoare, dar acum le dă bătai de cap trotuarul proaspăt modernizat. Rivernii acuză faptul că firma care execută lucrările a supraînălțat trotuarul cauzându-le dificultăți la intrarea în propriile curți. 

Citește și:

Lucrările de lărgire a unei străzi din Dej au loc lângă o conductă de gaz ruginită. Locuitorii sunt speriați să nu se întâmple o nenorocire

Mai mult, stâlpii au fost lăsați în  mijlocul trotuarului, lucrarea s-a desfășurat în jurul lor, asta chiar dacă unii dintre ei sunt aproape să cadă pe unul dintre trecători. Situația aceasta se putea rezolva prin mutarea firelor pe cealaltă parte, acolo unde există stâlpi mai trainici și unde nu există nici trotuar care să le stea în cale.

Potrivit proiectului tehnic, pentru realizarea trotuarelor se recomandă următoarea structură: 6 cm pavele autoblocante din beton, 5 cm strat de nisip și 15 cm fundație din piatră spartă. Riveranii reclamă faptul că nu au fost respectați acești parametrii, executantul lucrării supraînălțând trotuarul nepermis trotuarul, și că din această cauză nu pot să intre în curte.

Așteptăm să vedem și  punctul de vedere al Primariei Dej și al arhitectului, deoarece în acest caz discutăm despre un proiect european, iar dacă lucrările nu sunt conforme banii trebuie retunrați, cu penalizări.

Această lucrare face parte dintr-un amplu proiect de modernizarea realizat din fonduri europene: ”Modernizare infrastructură străzi pentru accesul între zona centrală şi Ocna Dej – străzile Mihai Viteazu, Minerilor, Albăstrelelor, Țibleșului, Eroilor, Pinticului”, finanțat prin Programul Operațional Regional și care constă în:

  • Modernizarea străzilor Mihai Viteazu, Minerilor, Albăstrelelor, Țibleșului, Eroilor, Pinticului, pe o lungime de 10,22 km. 
  • Amenajarea trotuarelor și spațiilor verzi aferente 
  • Achiziționarea de autobuze ecologice de capacitate mică și 8 autobuze de capacitate medie 
  • Amenajarea stațiilor de transport 
  • Sistem de management inteligent al traficului și supraveghere video. 

”Iată că după aproape 3 ani în care s-a lucrat la elaborarea și întocmirea documentațiilor pentru depunerea cererii de finanțare, apoi la cele pentru contractarea banilor europeni, urmate de derularea procedurilor de licitație suntem acum în faza de a executa efectiv a lucrărilor în teren care sunt cuprinse în acest proiect care are o valoare a finanțării de 45.728.933,04 lei. Sunt bani europeni pe care i-am accesat pentru dezvoltarea municipiului și nu putem risca pierderea lor prin nerespectarea graficelor și cerințelor contractului de finanțare și mă bucur să văd că deși traversăm cu toții o perioadă dificilă ritmul de lucru este unul bun”, declara primarul Morar Costan

Contractul pentru această lucrare, în valoare de 15.917.249.45 RON a fost câștigat de către CRIDOV S.R.L  în luna septembrie a anului trecut. Patronii de la Cridov SRL au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani. 

”Inculpatul Mureşan Cristian în calitate de asociat şi administrator, atât la SC CRIDOV SRL, cât şi la SC CRIDAR CONS SRL, în vederea diminuării frauduloase a TVA-ului de plată a pus la punct un sistem de înregistrare în contabilitate a unor documente ce reflectă achiziţii comerciale fictive, de asemenea impozabile din punct de vedere al TVA, urmărind să „neutralizeze” parţial nivelul TVA-ului datorat bugetului de stat (TVA de plată) cu TVA-ul deductibil din facturile primite de la furnizori (TVA deductibil pentru SC CRIDAR CONS SRL şi SC CRIDOV SRL, respectiv TVA colectat pentru furnizori). Este de menţionat că inculpatul, pe perioada săvârşirii infracţiunilor nu a depus cereri de rambursare TVA, pentru a nu se expune la controale din partea organelor fiscale pe linie de TVA” se arată în rechizitoriu. 

Citește mai multe:

Patronii de la Cridov SRL: peste un milion de euro din evaziune fiscală și spălare de bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *