In vizor

Lobby pentru UNTOLD. Emil Boc: „Clujul este direct legat de brandul acestor festivaluri… Trebuie să aibă loc, viața trebuie să meargă mai departe”

Scris de 169

Emil Boc și-a exprimat încrederea că autoritățile statului vor găsi o soluție pentru desfășurarea marilor festivaluri, periclitată din cauza pandemiei. „Sunt un susținător fără echivoc ca acestea să aibă loc”, a declarat edilul Clujului. În schimb, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a exprimat o poziție contrară: „Nimeni nu poate să garanteze că astfel de festival poate să aibă loc…”, susținea Arafat în februarie 2021. 

Emil Boc, un susținător al festivalurilor

„Eu sunt convins că și pentru partea de festivaluri se va găsi o soluție până la urmă.

Pentru că sunt un susținător fără echivoc ca acestea să aibă loc. Nu știu în ce format încă și cu ce număr și cu ce condiții exacte, dar trebuie să aibă loc, viața trebuie să meargă mai departe. 

Și atunci trebuie să existe condiții pe care autoritățile statului să le stabilească, știu eu, vaccin, testare rapidă, testare PCR pentru a putea să participi, dar viața, repet, la un an de zile nu mai poate rămâne încremenită, așa cum nu a rămas încremenită nici acum 100 de ani când a fost gripa spaniolă. 

Și Clujul este direct legat de brandul acestor festivaluri care definesc până la urmă orașul nostru. Suntem de aceeași parte a baricadei, pentru ca autoritățile centrale să emită setul de reglementări pentru a avea o anumită predictibilitate.

Eu înțeleg că nu pot fi emise acum în aprilie pentru că se așteaptă să urmeze vîrful de sarcină al valului trei, dar odată ce trecem spre mai-iunie trebuie ca aceste reguli să fie clare, astfel încât și ei să-și poată pregăti măsurile necesare de desfășurare a unor asemenea evenimente.

Am spus și noi, la Cluj, vom susține tot sectorul cultural, tot sectorul ONG, cel puțin la nivelul anului trecut, măcar la nivelul acela, chiar dacă situația este un pic mai complicată și din perspectiva pandemiei. Dar nu oprim finanțarea acestui sector, nici ONG, nici sportiv.

Doar așteptăm adoptarea bugetului de care sîntem legați pentru a putea da drumul la competiția specifică”, a declarat primarul Emil boc în cadrul unei intervenții. 

Recent, organizatorii Untold, dar și ceilalți reprezentanți ai marilor festivaluri au adresat o scrisoare către președintele Iohannis prin care cereau sprijin și predictibilitate pentru defășurarea edițiilor din acest an al festivalurilor Untold, Jazz in the Park, Neversea etc. 

CITEȘTE ȘI: Organizatorii Jazz in the Park, UNTOLD, Electric Castle și TIFF, cu mâna întinsă la preşedintele Iohannis. Să facă ce? Să “intervină”, ca Ceauşescu, unde nu are nici o atribuţie?

Secretarul de stat Raed Arafat, ședul Departamentului pentru Situații de Urgență, exprima recent o poziție opusă: 

„Cine decide îşi asumă acest lucru, nu ai cum să spui noi o facem şi apoi să începem să ne certăm cu o lună înainte că voi de ce nu ne lăsaţi.

Sunt două, trei, patru festivaluri care se fac pe an, care la acest moment încă nu ştim dacă vor putea să se ţină, nu pentru că avem ceva cu festivalurile, dar pentru că este probabil că nu vom putea să permitem un număr mai mare decât 100 de oameni, sau 150, sau 50, să desfăşoare o activitate împreună.

Asta e problema”, declara Arafat.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat avertizează că ediția din acest an a festivalului UNTOLD va rămâne în stand by: „Au început să anunţe de vânzare de bilete, noi nici nu ştim cum o să fie la vară… Cine îi despăgubeşte pe cei care au cumpărat biletele?!”

Ediția de anul trecut a festivalului Untold nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus,. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 45 mins In vizor
  LACRIMI DE CROCODIL. Cică ”PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, are tupeul să declare europarlavramentarul PNL Rareș Bogdan. Poate în 30 de zile ca la pensiile speciale. Ia să vedem care sunt senatorii PNL care au luptat pentru nerușinatul prag de definire a abuzului în funcție
 • Acum 1 hour Politica
  Marcel Ciolacu cere Ministerului Justiției să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu. ”PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție”
 • Acum 1 hour PubliNews
  La Iulius Mall Cluj se „simt” „(A)ere de primăvară” – expoziție care surprinde percepția asupra anotimpului renașterii de-a lungul timpului
 • Acum 3 hours Justitie
  IA BANUL ȘI FUGI! Contractele CNAIR cu Tirrena Scavi, firmă cu sediul social în Cluj, reziliate la CAB. Tribunalul Comercial Cluj a admis insolvența constructorului din Italia
 • Acum 4 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 5 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 6 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 7 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 9 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 9 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 10 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 11 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE