In vizor

Lobby pentru UNTOLD. Emil Boc: „Clujul este direct legat de brandul acestor festivaluri… Trebuie să aibă loc, viața trebuie să meargă mai departe”

Scris de 169

Emil Boc și-a exprimat încrederea că autoritățile statului vor găsi o soluție pentru desfășurarea marilor festivaluri, periclitată din cauza pandemiei. „Sunt un susținător fără echivoc ca acestea să aibă loc”, a declarat edilul Clujului. În schimb, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a exprimat o poziție contrară: „Nimeni nu poate să garanteze că astfel de festival poate să aibă loc…”, susținea Arafat în februarie 2021. 

Emil Boc, un susținător al festivalurilor

„Eu sunt convins că și pentru partea de festivaluri se va găsi o soluție până la urmă.

Pentru că sunt un susținător fără echivoc ca acestea să aibă loc. Nu știu în ce format încă și cu ce număr și cu ce condiții exacte, dar trebuie să aibă loc, viața trebuie să meargă mai departe. 

Și atunci trebuie să existe condiții pe care autoritățile statului să le stabilească, știu eu, vaccin, testare rapidă, testare PCR pentru a putea să participi, dar viața, repet, la un an de zile nu mai poate rămâne încremenită, așa cum nu a rămas încremenită nici acum 100 de ani când a fost gripa spaniolă. 

Și Clujul este direct legat de brandul acestor festivaluri care definesc până la urmă orașul nostru. Suntem de aceeași parte a baricadei, pentru ca autoritățile centrale să emită setul de reglementări pentru a avea o anumită predictibilitate.

Eu înțeleg că nu pot fi emise acum în aprilie pentru că se așteaptă să urmeze vîrful de sarcină al valului trei, dar odată ce trecem spre mai-iunie trebuie ca aceste reguli să fie clare, astfel încât și ei să-și poată pregăti măsurile necesare de desfășurare a unor asemenea evenimente.

Am spus și noi, la Cluj, vom susține tot sectorul cultural, tot sectorul ONG, cel puțin la nivelul anului trecut, măcar la nivelul acela, chiar dacă situația este un pic mai complicată și din perspectiva pandemiei. Dar nu oprim finanțarea acestui sector, nici ONG, nici sportiv.

Doar așteptăm adoptarea bugetului de care sîntem legați pentru a putea da drumul la competiția specifică”, a declarat primarul Emil boc în cadrul unei intervenții. 

Recent, organizatorii Untold, dar și ceilalți reprezentanți ai marilor festivaluri au adresat o scrisoare către președintele Iohannis prin care cereau sprijin și predictibilitate pentru defășurarea edițiilor din acest an al festivalurilor Untold, Jazz in the Park, Neversea etc. 

CITEȘTE ȘI: Organizatorii Jazz in the Park, UNTOLD, Electric Castle și TIFF, cu mâna întinsă la preşedintele Iohannis. Să facă ce? Să “intervină”, ca Ceauşescu, unde nu are nici o atribuţie?

Secretarul de stat Raed Arafat, ședul Departamentului pentru Situații de Urgență, exprima recent o poziție opusă: 

„Cine decide îşi asumă acest lucru, nu ai cum să spui noi o facem şi apoi să începem să ne certăm cu o lună înainte că voi de ce nu ne lăsaţi.

Sunt două, trei, patru festivaluri care se fac pe an, care la acest moment încă nu ştim dacă vor putea să se ţină, nu pentru că avem ceva cu festivalurile, dar pentru că este probabil că nu vom putea să permitem un număr mai mare decât 100 de oameni, sau 150, sau 50, să desfăşoare o activitate împreună.

Asta e problema”, declara Arafat.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat avertizează că ediția din acest an a festivalului UNTOLD va rămâne în stand by: „Au început să anunţe de vânzare de bilete, noi nici nu ştim cum o să fie la vară… Cine îi despăgubeşte pe cei care au cumpărat biletele?!”

Ediția de anul trecut a festivalului Untold nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus,. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 2 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 5 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 6 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 6 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 7 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 8 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 9 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 9 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
 • Acum 21 hours Politica
  Csoma Botond, în gura ”șoșoacei” și a ”romașcanului”. S-a umflat rânza patrihoților în ședința solemnă din Parlament de Ziua Națională
 • Acum 22 hours Politica
  AVANGARDE CU CE CRED ROMÂNII: 41% sunt de părere că România va fi admisă; Corupția din vămi și poliție este motiv de îngrijorare pentru țările membre, spun 56% dintre români; 46% cred că ar fi corect ca România să intre singură în Schengen, decuplată de Bulgaria; Cine ar trebui să demisioneze în caz de eșec?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE