Politica

Liviu Alexa: Partea proastă a părții bune a blamului. De ce diaspora NU trebuie injurată

Jurnalistul de investigații, Liviu Alexa, crede că, prin votul său, diaspora a făcut cel mai bine României deoarece obligă clasa politică să se reformeze.

Trăim vremuri paradoxale: lucrurile rele întâmplate duminică sunt, de fapt, bune, fiindcă, PNL, PSD și AUR au primit un vot de blam incredibil din partea poporului.

Dar intrăm abrupt în mitul UROBORUS, al șarpelui care își înghite coada, fiindcă lucrurile bune care rezidă din votul violent de duminică, mă refer la amendarea clasei politice, resetarea ei și responsabilizarea partidelor, bașca împrospătarea cu oameni noi și mult mai decenți nu vor avea loc în această duminică când mergem să votăm pentru parlamentare.

Din păcate, e de datoria mea să vă fac să vă concentrați pe această veste proastă: duminică veți vota pentru Parlament liste PNL, PSD, AUR sau USR ce conțin aceiași cioflingari sau nenorociți, aceiași corupți sau analfabeți pe care am vrut să-i aruncăm la coșul istoriei prin votul de duminica trecuta.

Fiindcă, temporal, dosarele de candidaturi au fost depuse și aprobate de BEC anterior votului de blam, este evident ca listele cu senatori și deputați nu pot fi schimbate peste noapte și vom regăsi în viitorul Parlament nesimțite precum Clotilde Armand, ciobani precum Gigi Becali, traseiști fără scrupule și cioflingari politici precum Lucian Bode sau Paul Stănescu.

Lumea îi înjură pe cei 2,2 milioane de români care l-au votat pe Georgescu dar, în fapt, diaspora „a rezolvat” totul.

Călin Georgescu a obținut majoritatea de voturi în țări precum Franța, Germania, Marea Britanie, Spania și Italia.

Ok, e normal să vă zborșiți la milioanele de români ce locuiesc ÎN România și care l-au ales pe Călin Georgescu ca opțiune sau pe cei aproape 2 milioane de români care au ales-o pe țața de Elena Lasconi pentru turul doi, unii ignorând că CG e putinist și extremist, alții prefăcându-se că nu văd puținătatea minții Elenei.

Dar, pentru haosul creat duminică “vinovati” sunt diasporenii: nu mai fiți imbecili funcționali și priviți cifrele de la secțiile de votare din afara țării.

Diaspora a votat enorm pentru Călin Georgescu și tot diaspora a adus îndestule voturi Elenei Lasconi cât să o urce în turul doi și să desăvârșească căcătul final.

Totusi, votul diasporei a fost BENEFIC

Noi, românii „din interior”, avem sentimente complicate față de cei din afara țării. I-am acuzat în trecutul recent că „și-au permis” fără drept și de prea multe ori să influențeze votul NOSTRU, susținând că nu au niciun drept să facă asta, pentru că ei nu mai locuiesc aici, nu plătesc taxe “ca noi”.

Este profund greșit acest fel de a gândi. Nu există un vot mai meritat și altul mai nemeritat. Nu există un drept mai puțin drept decât alt drept. Abia asta înseamnă că te comporți ca un dictator, ca un hitlerist, ca un xenofob electoral.

În unele episoade și eu am înjurat votul diasporei și nu am făcut bine, m-am pripit.

Fiindcă nu am privit, așa cum va rog acum pe voi sa o faceti, chiar daca la spartul târgului, cum se vede România dinspre diaspora după 35 de ani.

Românii plecați dincolo au observat extrem de atenti că noi, cei „din interior”, ne-am trădat singuri mereu, realegând MEREU hoții din PSD și PNL. Am devenit dependenți de abuzul acestora, acceptând anesteziați ca ei să ne vândă bogățiile, să ne omoare în spitalele nemodernizate, să ignore dorința noastră de mobilitate prin absența autostrăzilor, să ne bage pe gât gogoși despre „consens național” prin alianțe de tip PNL-PSD care nu erau altceva decât aceeași Mărie a corupției, dar cu altă pălărie.

Văzând că nu suntem în stare timp de 35 de ani să renunțăm la „drogurile” PNL și PSD, ba observând chiar că și ceea ce părea noua clasă politică, mă refer aici la panglicarul George Simion și la partidul de interlopi și traseiști AUR, diasporenii au decis să ne decupleze total de ei, băgându-ne forțat într-o clinică morală de dezintoxicare.

Și consider că diaspora a făcut duminica asta pentru Romania cel mai mare bine din câte au existat în ultimii 35 de ani.