Politica

Liderul UDMR Cluj Csoma Botond, despre noul prefect: „Este o decizie importantă pentru comunitate. Aștept să fie eficient în această funcție”

Președintele UDMR Cluj Csoma Botond a declarat pentru Ziar de Cluj că numirea lui Tasnadi Szilard în funcția de prefect este în primul rând un câștig pentru comunitate, mai degrabă decât pentru filiala locală a UDMR.

„Nu este un lucru important doar pentru filiala UDMR Cluj. Este important în primul rând pentru comunitate. Poate fi văzută și ca o recunoaștere pentru filală, dar e important că am propus un om după părerea mea cu competențe profesionale solide, un avocat tânăr și cred că eu că e un act de normalitate”, a declarat Csoma.

De asemenea, liderul UDMR Cluj recunoaște că nu a existat o bătălie internă pentru acest post, membri filialei fiind de acord cu propunerea lui Tasnadi, „un vechi colaborator”.

”Nu a existat o luptă internă pentru post. El e un vechi colaborator de-al nostru, îl cunosc și eu și colegii mei foarte bine. Nu a fost nicio luptă internă. Așteptările de la noul prefect sunt să aibă aceleași priorități ca și Guvernul ca și reprezentant al Guvernului. Aștept să fie eficient în această funcție, să aibă o activitate eficientă”, a declarat Botond.

În mod surprinzător UDMR a reușit să ia fața PNL și să impună un prefect la Cluj. Avocatul Tasnadi Szilard a candidat în 2020 pe listele UDMR pentru Consiliul Județean. El îi va luca locul lui Mircea Abrudean, cel care a fost numit secretar general adjunct al Guvernului. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *