In vizor

Liderii PSD, PNL și UDMR ar urma să se se întâlnească joi cu președintele Klaus Iohannis ca să discute despre rocada guvernamentală. Adică joi, în 25, când Ciucă ar trebui să fie la Cluj să asiste la semnarea contractului pentru metroul lui Boc

Prin 8 mai greva din Învățământ nu se întrevedea la orizontul politic al premierului Nicolae Ciucă. Lucrurile funcționau destul de lin înspre o ”rotire” guvernamentală fără sincope în care el, își dădea demisia în 26 mai, apoi Ihannis își smulgea din calendar niște zile de concediu, sau vacanță, și-l numea pe Ciolacu premier. Iar, între timp, să-l mulțumească și pe liberalul acela mic care conduce Cluj-Napoca de vreo 18 ani, în 25 mai venea la Cluj să asiste la semnarea contractului pentru metrou.

Cum ziceam, în 6 mai, premierul a fost întrebat cu privire la analiza realizată de Banca Mondială potrivit căreia România ar putea pierde trei mari proiecte din PNRR. Este vorba despre metroul din Cluj, cele 27 de spitale şi secţii spitaliceşti noi, dar şi campania de împădurire.

„Unul dintre ele este legat de metroul de la Cluj. Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor”, a răspuns Ciucă, la Parlament, după Congresul seniorilor liberali.

Dar, GHINION. Între timp avem și grevă în Învățămân, este în block start și greva din Sănătate, avem și declarația lui Ciolacu că ar trebui să fie înghețate negocierile pentru ”rotativă” până se ”rezolvă” cu greva profesorilor. Și, ca să fie totul mai încâlcit (în ceea ce privește contractul pentru metroul lui Boc), liderii PSD, PNL și UDMR ar urma să se se întâlnească joi, 25 mai, cu președintele Klaus Iohannis ca să discute despre rocada guvernamentală, au declarat surse oficiale. Întâlnirea de la Cotroceni vine cu o zi înainte de termenul în care era programată schimbarea premierilor între PNL și PSD. Și fix în ziua în care premierul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, trebuiau să fie la Cluj, la marele eveniment al semnării contractului pentru metrou.

Potrivit surselor citate, Nicolae Ciucă ar urma să-și dea demisia vineri, când ar avea loc și ultima ședință de guvern sub conducerea sa.

Premierul nu vrea să amâne rotativa și speră să rezolve problema grevei profesorilor, au mai declarat sursele citate. Nicolae Ciucă a declarat că nu vrea să predea un ”mandat cu probleme”.
Acum rămâne o singură întrebare: va mai fi Ciucă și la Cluj-Napoca numai pentru un exercițiu de PR pentru Emil Boc?