Politica

Liderii PNL nu ii sanctioneaza pe Bildea si Florian, dupa ce s-au balacarit pe Facebook

Cearta mai multor liberali clujeni consumata la sfarsitul saptamanii, pe reteaua de socializare Facebook, nu aduce dupa ea sanctiuni din partea conducerii partidului. Asta, desi limbajul nedemn al celor implicati in disputa nu face onoare PNL Cluj. In timp ce Uioreanu considera intamplarea “o copilarie”, Ioan Petran, presedintele PNL Cluj-Napoca promite ca va aduce in discutie comportametul colegilor sai maine, in sedinta Biroului Permanent Municipal.

“In calitate de presedinte al PNL Cluj-Napoca recomand tuturor liberalilor clujeni si, in special, colegilor mei din Consiliul Local Cluj- Napoca dar si din Consiliul Judetean sa foloseasca Facebook-ul, acest minunat mijloc de comunicare si relationare in masa, pentru a transmite cetatenilor si electorilor clujeni ideile si proiectele lor utile interesului public si bunei guvernari locale. Vorbele si faptele unui politician, in era digitala, reprezinta barometrul care-l pot ridica sau pravali in ochii cetatenilor. In plus, orice liberal clujean este obligat sa nu uite ca el poartă si uniforma PNL, oriunde ar fi, iar vorbele si faptele sale nu-l afecteaza doar pe acesta, ci şi pe restul comunitatii liberale, reunite si organizate in organizatia de Cluj  a partidului. Asa ca, in spiritul fondatorului nostru, Ion I.C. Bratianu, va doresc: spor in fapte si masura-n exprimarea publica, dragi colegi”, este mesajul presedintelui PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, pentru colegii sai de partid.

Cearta la care se face referire s-a petrecut la sfarsitul saptamanii trecute, pe reteaua de socializare, intre proaspatul consilier local Ioan Bildea si mai experimentatul sau coleg Ovidiu Florian, iar la discutie participa si Mihai Seplecan. Jigniri ii aduce lui Bildea inclusiv primarul din Floresti, Horea Sulea. Cearta liberalilor a fost atat de aprinsa, incat s-a lasat cu jigniri si atacuri la persoana, acuze de spagi si plati de mii de euro pentru cumpararea unui loc de consilier local la Cluj-Napoca, colaborationism cu primarul Emil Boc sau lipsa de “cojones” in pantaloni.

Puteti citi aici intreaga discutie.

Ioan Petran promite, totusi, ca va aduce in discutie maine, in sedinta Biroului Permanent Municipal, iesirea colegilor de partid.

“Vom analiza acest episode, insa nu pot sa va spun daca vor fi sanctiuni sau nu. Este decizia biroului politic”, a declarat Petran pentru Ziar de Cluj.

In schimb, presedintele PNL Cluj Horea Uioreanu crede ca este de ajuns o mustrare verbala, nu si sanctiuni.

Uioreanu: „Au gresit, sunt incepatori”

“Am citit alaltaieri seara acel schimb de replici, dupa care am avut o discutie telefonica cu colegii mei. Au gresit, sunt incepatori. Mustrarea verbala cred ca este de ajuns, nu se pune problema de sanctiuni. Mi se pare o chestiune copilareasca, nu au o conotatie adanca. Ii invit, insa, pe colegii mei la o sedinta, pentru a-si exprima in interiorul partidului eventualele nemultumiri”, a declarat Uioreanu pentru Ziar de Cluj.

Principalii vizati sunt consilierii locali Ioan Bildea (zis si Gigelu’ Rebelu’ in interiorul partidului), Ovidiu Florian si Dan Tarcea, Mihai Seplecan, consilier judetean PNL si Horia Sulea, primarul comunei Floresti.

Foto: stiridecluj.ro, voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *