Politica

Liderii PNL Cluj, surprinși de gestul lui Vasile Blaga de a-și da demisia din funcția de copreședinte PNL

Vasile Blaga a demisionat astăzi din funcţia de copreşedinte al PNL, dar şi din funcţia de şef de campanie, după ce a fost pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

Decizia copreședintelui partidului i-a luat prin surprindere pe unii dintre membrii importanți ai PNL Cluj, care, sunați de Ziar de Cluj pentru a-și exprima opinia referitor la demisia liderului lor de partid, au dat declarații formale sau au menționat că de la noi au auzit pentru prima oară această veste.

Senatorul Marius Nicoară, copreședinte PNL Cluj: „Demisia domnului Blaga este un gest de onoare”

„Nu am cum să comentez demisia domnului Blaga, este un gest de onoare pe care domnul președinte l-a făcut pentru a demonstra că există o anumită ținută”, a declarat Marius Nicoară care, întrebat dacă demisia lui Vasile Blaga va afecta lista celor care vor candida în județul Cluj din partea PNL la alegerile parlamentare, a răspuns:

„Eu sper că nu!”

Marius Nicoară a confirmat și faptul că lista candidaților nu s-a definitivat, fiind încă în discuții. 

Florin Stamatian, consilier local PNL: „E o pierdere, experiența dânsului era importantă”

„Eu acum aflu de la dumneavoastră. Pentru mine este o surpriză, nu pot să comentez pentru că nu cunosc niciun amănunt. În general, dacă asta este politica partidului, dacă asta s-a decis la nivelul conducerii superioare, că cei care au probleme juridice să nu candideze, probabil că în acest context… E o pierdere, în orice caz, experiența dânsului și influența pe care o avea, ascendentul din punctul de vedere al experienței, asupra filialelor, era un lucru important. Dar, mai mult nu pot să comentez pentru că nu cunosc problema”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, consilierul local Florin Stamatian.

Deputatul PNL Radu Zlati: „Blaga a acționat în mod cu totul corect”

„Blaga a acționat în mod cu totul corect, am citit comunicatul de presă pe care l-a lansat astăzi și sunt întru totul de acord că, în calitate de președinte al unui partid cu un cod de integritate care caută a fi impus tuturor membrilor, domnia sa nu putea decât să facă ceea ce ni s-ar cere tuturor să facem dacă am fi în poziția dumnealui, adică aflați sub o acuzație oarecare.

Reacția domnului Blaga este una normală și vine după o altă reacție la fel de normală a domnului Ludovic Orban, acum câteva luni, arată în mod foarte clar diferența între PNL și PSD. Nu aș vrea să mai aud: «PNL și PSD, aceeași mizerie!», pentru că liderii importanți ai partidului nostru, la simpla acuzare din partea organelor justiției, au făcut un pas înapoi, și-au dat demisia din funcțiile de conducere pe care le dețineau, în timp ce la celălalt mare partid, nu un acuzat, ci un condamnat definitiv, în loc să facă un pas înapoi, a făcut un pas înainte, fiind ales în unanimitate ca președinte al partidului. Deci, nu suntem la fel ca PSD. Nu numai că nu suntem la fel, nici nu ne comportăm la fel și asta este marea diferență. 

Conform codului nostru, domnul Blaga nu va mai putea candida, dacă până la data depunerii listelor dânsul nu își va rezolva problema cu justiția. În ceea ce privește restul listelor, sigur că domnul Blaga reprezenta un anumit grup, cel mai puternic, evident, în cadrul jumătății provenite dinspre PDL, și s-ar putea ca retragerea domniei sale să aibă un efect asupra alcătuirii listelor în acele județe unde listele nu au fost definitivate. Pe de altă parte, s-ar putea să nu aibă efect, întrucât grupul respectiv rămâne. Iar asupra Clujului, întrucât știți că suntem încă în ceață, nu se poate spune nimic, dacă retragerea domnului Blaga va avea sau nu va avea vreo influență”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, deputatul PNL Radu Zlati.

City manager-ul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru: „Eu nu am ce să comentez, instituțiile își fac datoria”

„Eu nu am ce să comentez, instituțiile își fac datoria, cei care sunt cu probleme își vor argumenta sau demonstra nevinovăția, nu știu,  nu am ce să comentez!”, a declarat laconic Gheorghe Șurubaru, city manager-ul municipiului Cluj-Napoca. 

Radu Moisin, consilier local PNL: „Probabil că a luat această decizie pentru a nu afecta imaginea partidului”

„Nici nu știam. În care dosar a fost pus sub acuzare? Că nu știu! Nu am apucat să citesc. Demisiile reprezintă un gest personal, probabil că a luat această decizie pentru a nu afecta imaginea partidului, în perioada aceasta preelectorală, și sunt convins că la nivel central se vor găsi resurse umane pregătite pentru a gestiona problemele de campanie. 

Listele de candidați, după ce se votează la nivel județean, se validează la nivel național. Dar, din cunoștințele mele, acestea încă nu ajunseseră la nivel național. Și atunci, practic, nici el, nici ceilalți colegi din BPN nu au apucat să își spună punctul de vedere. Prin urmare, nu ar trebui să existe un impact, cât timp la București nu s-au votat”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Radu Moisin, consilier local PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *