In vizor

Licitatii de masini pe Facebook, noul trend al inceputul anului la Cluj

Scris de 1,004

Oserul se muta pe Facebook si vanzarile iau forme din ce in ce mai rafinate. Dupa haine, jucarii si diverse accesorii vandute prin licitatie online, un grup de pe reteaua de socializare clujeana a trecut la lucruri serioase: se liciteaza masini. 

Pe grupul “Licitatii din 3 in 3” fiecare membru poate scoate la licitatie orice produs, la pretul de pornire de 3 lei si apoi “se continua din 3 in 3”, conform regulamentului. Vanzatorul posteaza o fotografie cu produsele, alaturi de amanuntele vanzarii, cum ar fi data si ora incheierii licitatiei, detalii de plata si transport sau asa numitul “pret blitz”, neaparat multiplu de 3. 

“Nu puneti un produs pe mai multe grupuri de licitatii sau vanzari, doar daca aveti mai multe bucati. Nu dau avertismente, doar banez pe cei care incalca regulamentul, nu-i greu de citit si de respectat. Nu sunt permise mai mult de 6 produse la licitatii. Maxim 10 zile se scoate un produs la licitatii. Rog sa se pastreze linistea pe grup, nu ne dorim probleme”, se mai arata in regulament. 

Grupul are peste 6.200 de membri si, pana acum, a gazduit licitatii pentru produse cum ar fi articole de imbracaminte, incaltaminte, jucarii sau accesorii. Recent, o albaiuleanca a ridicat considerabil “miza”. 

“Opel Tigra, inmatriculat Ro, motor 1,4 benzina, an 1995. Pret blitz 3200, licitatia se incheie in 7.01. ora 20”, arata aceasta in descrierea licitatiei.

Desi ajunsese la 900 de lei, licitatia s-a reluat, deoarece nu fusesera respectate regulile de licitare. Dupa vreo patru ore de certuri, discutii si de licitare din 3 in 3, administratorul grupului a permis licitarea cu pas de 30 de lei, nu 3, datorita valorii obiectului licitat.

Dupa alte certuri, proprietara hotaraste sa reinceapa a doua zi licitatia pentru masina.

Intre timp, un alt curajos scoate masina la licitatie pe Facebook. El a primit din start aprobarea administratorului grupului de a avea o licitatie libera, fara pas.

“Scot la licitatie urmatoarea masina Fiat Albea motor 1,4 benzina, 95.000 km ,carte service, revizii facute la Autoitalia. Taxa platita si nerecuperata!!!” a scris proprietarul masinii. 

 Pretul blitz al acesteia era de 2.700 de euro, adica 12.000 de lei. 

“Am primit acordul adminului, licitatia e libera, fara restrictii la pas. Licitatia se incheie luni 12 ianuarie 2015. ora 23:59”, a mai scris acesta.

Licitatia a sarit de la 1.000 la 1.197 de lei, apoi 300 de euro, de la 1.500 la 1.650, pana la 2.000 si apoi la 2.400 de lei. 

“Exista un pret minim? Se vinde la pretul final oricare va fi acesta? Sau urmarim si licitam aiurea, iar castigatorului i se va spune ”stii e prea putin n-o pot da cu atat”?”, intreaba un participant. 

Restul produselor care se liciteaza pe grup se vand cu 3, 6, 9 lei, la care se adauga transportul, dar sunt si produse la care se ajunge la peste 100 de lei.

O cautare pe Google cu “licitatii masini Cluj” are ca rezultat anunturi si articole despre masinile scoase la vanzare din cand in cand de catre Directia Generala a Finantelor Publice Cluj, In 2012, de exemplu, cea mai costisitoare masina scoasa la licitatie era o autoutilitara DAF din 2002, cu un pret de pornire stabilit la 36.360 de lei, dar cu TVA ajungea la 45.086 lei. De cealaltă parte, cea mai ieftina masina era un Opel Vectra, din 1994, cu un pret de pornire a licitatiei de 4.275 lei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
 • Acum 14 hours General
  CAPCANA MORTALĂ DE LA CIUCEA: O tânără de 21 de ani a murit , alte trei persoane, printre care o minoră de 10 ani, au ajuns la spital. NU EXISTĂ SĂPTĂMÂNĂ FĂRĂ ACCIDENTE ÎN ZONĂ
 • Acum 15 hours In vizor
  Judecătorii clujeni au dispus dizolvarea unei firme pe care Elena Udrea o avea împreună cu fosta soție a unui șef din SRI
 • Acum 16 hours Cooltura
  Manifest pentru cultură în Cluj-Napoca: ”Dezvoltarea economică a orașului e în creștere, dar organizațiile culturale sunt la limita supraviețuirii”
 • Acum 16 hours In vizor
  Varză IT à la Cluj. De ce scandalul firmei acuzate c-a stricat Cyberpunk 2077 e mai grav decât crezi
 • Acum 1 day Justitie
  PROBLEME LA ”LIGA LUI MITICĂ”: Se reia procesul RDS/RCS, în care Dumitru Dragomir a scăpat de condamnarea la 4 ani de închisoare
 • Acum 1 day Vocea ta
  Încă unui ”client” al parcării de lux a Spitalului Clinic Județean de Urgență i-a fost ”fracturat” portofelul. LIPSA DE INFORMARE CORECTĂ face victime. Ar putea și conducerea SCJU să iasă din starea de ”miserupism” față de pacienți și aparținători și să INFORMEZE
 • Acum 1 day Jos palaria
  O echipă de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a obţinut locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată în SUA
 • Acum 1 day Din oras
  Cea mai bună calitate a vieții! Primăria mondernizează 21 de locuri de joacă pentru copii tocmai în vacanța de vară
 • Acum 1 day PubliNews
  Movie Nights revine la Iulius Mall Cluj – Povestea surorilor Williams, primul film care va rula pe marele ecran
 • Acum 1 day Din oras
  Modernizare inutilă: în locul parcării din fața bisericii Sf. Petru, Primăria a realizat un scuar neumbrit, evitat ziua de trecători
 • Acum 1 day General
  A DAT BUNUL DUMNEZEU și e gata Baza Sportivă ”La Terenuri”. Excelența Sa, Însuși El, Primarul, anunță că poate fi inspectată ”la milimetru”. Așa vom face, dar mai încolo, cât încă nu e proaspăt vopsită
 • Acum 1 day Din oras
  Clujul Verde, Cultural: Stagiunea Operei și Teatrului Național se încheie cu parcul din jur tot în șantier
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE