Din oras

Licitația pentru „meseriile viitorului” din Lomb, adjudecată unei firme din Cluj cu 13 angajați

Scris de 105

Licitația pentru dotarea laboratorului „Cluj Future of Work” din Lomb a fost recent adjudecată. În urma licitării repetate a acestui proiect, valoarea contractului a ajuns la o sumă de 2.178.384,4 lei fără TVA. Achiziția se referă la un proiect finanțat din fonduri europene, pentru a imagina „meseriile viitorului”. 

În iulie 2020, atunci când licitația pentru acest proiect era relansată, valoarea totală a proiectului era estimată la o sumă de 1.982.582 lei, fonduri europene.

Inițial, în aprilie 2020, în plină stare de urgență, Primăria Cluj-Napoca intenționa dotarea unuia dintre cele două laboratoare din Buftea de Cluj cu aparatură video și cinematografică, sens în care demara anunțul de licitație.

Proiectul vizează echiparea a unui laborator din Centrul de Industrii Creative, zonă fără drum de acces, chiar dacă aici vor fi imaginate „meseriile viitorului”.

CITEȘTE ȘI: Fără drum de acces în zona Lomb, Buftea de Cluj lansează încă o licitație pentru a imagina „meseriile viitorului”

Contractul presupune cumpărarea de aparatură video și cinematografică pentru dotarea laboratorului „CGI & VFX” din cadrul proiectului „Cluj Future of Work” – 3 loturi.

Astfel, în CREIC va fi realizat un laborator pentru susţinerea dezvoltării unor noi produse şi servicii în industria CGI & VFX (Computer Generated Imagery & Visual Effects).

Recent, Primăria Cluj-Napoca a atribuuit contractul privind Achizitionarea echipamentelor necesare dotarii laboratorului ”Machine Learning & Automation” din cadrul proiectului ”Cluj Future of Work”, ofertantului câștigător – BLADE SOLUTIONS SRL.

Cu sediul în Cluj-Napoca, firma Blade Solutions SRL a fost înființată în 2008 și îl are în calitate de administrator pe Lazăr Călin Florin. Obiectul de activitate presupune activitati de consultanta in tehnologia informatiei. Aceasta clasa include planificarea si proiectarea sistemelor de calculatoare ce integreaza hardware, software si tehnologii de comunicatii. Serviciile de consultanta pot include si activitatea de pregatire a utilizatorilor. 

În 2019, firma înregistra un număr de 13 angajați. 

Blade Solutions a înregistrat în 2019 un profit de 4023 euro la o cifră de afaceri de 1550145 eur. 

În 2018, firma înregistra pierderi în valoare de minus 35903 euro, la o cifră de afaceri de 1 108 094 euro. 

Licitația pentru achiziționarea echipamentelor necesare dotării laboratorului „Machine Learning & Automation” din cadrul proiectului „Cluj Future of Work” a fost lansată initial în plină stare de urgență. 

Ulterior licitația a fost reluată. 

Ce presupune proiectul? 

Prin dotarea laboratorului se urmărește dezvoltarea unor proiecte care să reflecte modul în care industriile culturale și creative pot fi susținute în viitor prin intermediul tehnologiei și a programelor de accelerare, dar și analiza tehnologiilor necesare pentru a sprijini recalificarea profesională, precum și modul în care pot fi capacitate companiile să se angajeze proactiv în recalificarea forței de muncă pentru a se pregăti pentru realitățile viitoarei economii.

„Având în vedere obiectivele proiectului Cluj Future of Work, finanţat prin UIA-URBAN INNOVATIVE ACTIONS, respectiv promovarea unor “specializări inteligente” în sprijinul industriilor cu potenţial de exploatare a creativităţii, precum şi pentru dezvoltarea unor servicii conexe pentru susţinerea competenţelor necesare tranziţiei la locul de muncă, s-a analizat impactul pe care l-ar putea avea infrastructurile suport pentru dezvoltarea unor noi produse şi servicii, precum şi pentru desfăşurarea unor activităţi de testare şi validare industrială a noilor produse şi servicii, dar şi a proceselor automatizate.

În contextul evidenţiat mai sus, se propune crearea şi dotarea unui laborator pentru susţinerea dezvoltării unor noi produse şi servicii pe lanţul de valoare în industria CGI & VFX (Computer Generated Imagery & Visual Effects)”, scrie în caietul de sarcini.

CITEȘTE ȘI: Aparatură cinematografică de 400.000 EURO pentru un laborator în Buftea de Cluj. Drumul de acces încă nu este gata

Pentru dotarea laboratorului vor fi cumpărate, după cum urmează: mobilier și hardware pentru studiouri CGI/VFX; stații de lucru animație și VFX; pachet hardware și software pentru studioul de StopMotion; pachet hardware pentru HDRI & Stereoscopic Environment.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 6 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 23 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE