Din oras

Licitația pentru „meseriile viitorului” din Lomb, adjudecată unei firme din Cluj cu 13 angajați

Scris de 105

Licitația pentru dotarea laboratorului „Cluj Future of Work” din Lomb a fost recent adjudecată. În urma licitării repetate a acestui proiect, valoarea contractului a ajuns la o sumă de 2.178.384,4 lei fără TVA. Achiziția se referă la un proiect finanțat din fonduri europene, pentru a imagina „meseriile viitorului”. 

În iulie 2020, atunci când licitația pentru acest proiect era relansată, valoarea totală a proiectului era estimată la o sumă de 1.982.582 lei, fonduri europene.

Inițial, în aprilie 2020, în plină stare de urgență, Primăria Cluj-Napoca intenționa dotarea unuia dintre cele două laboratoare din Buftea de Cluj cu aparatură video și cinematografică, sens în care demara anunțul de licitație.

Proiectul vizează echiparea a unui laborator din Centrul de Industrii Creative, zonă fără drum de acces, chiar dacă aici vor fi imaginate „meseriile viitorului”.

CITEȘTE ȘI: Fără drum de acces în zona Lomb, Buftea de Cluj lansează încă o licitație pentru a imagina „meseriile viitorului”

Contractul presupune cumpărarea de aparatură video și cinematografică pentru dotarea laboratorului „CGI & VFX” din cadrul proiectului „Cluj Future of Work” – 3 loturi.

Astfel, în CREIC va fi realizat un laborator pentru susţinerea dezvoltării unor noi produse şi servicii în industria CGI & VFX (Computer Generated Imagery & Visual Effects).

Recent, Primăria Cluj-Napoca a atribuuit contractul privind Achizitionarea echipamentelor necesare dotarii laboratorului ”Machine Learning & Automation” din cadrul proiectului ”Cluj Future of Work”, ofertantului câștigător – BLADE SOLUTIONS SRL.

Cu sediul în Cluj-Napoca, firma Blade Solutions SRL a fost înființată în 2008 și îl are în calitate de administrator pe Lazăr Călin Florin. Obiectul de activitate presupune activitati de consultanta in tehnologia informatiei. Aceasta clasa include planificarea si proiectarea sistemelor de calculatoare ce integreaza hardware, software si tehnologii de comunicatii. Serviciile de consultanta pot include si activitatea de pregatire a utilizatorilor. 

În 2019, firma înregistra un număr de 13 angajați. 

Blade Solutions a înregistrat în 2019 un profit de 4023 euro la o cifră de afaceri de 1550145 eur. 

În 2018, firma înregistra pierderi în valoare de minus 35903 euro, la o cifră de afaceri de 1 108 094 euro. 

Licitația pentru achiziționarea echipamentelor necesare dotării laboratorului „Machine Learning & Automation” din cadrul proiectului „Cluj Future of Work” a fost lansată initial în plină stare de urgență. 

Ulterior licitația a fost reluată. 

Ce presupune proiectul? 

Prin dotarea laboratorului se urmărește dezvoltarea unor proiecte care să reflecte modul în care industriile culturale și creative pot fi susținute în viitor prin intermediul tehnologiei și a programelor de accelerare, dar și analiza tehnologiilor necesare pentru a sprijini recalificarea profesională, precum și modul în care pot fi capacitate companiile să se angajeze proactiv în recalificarea forței de muncă pentru a se pregăti pentru realitățile viitoarei economii.

„Având în vedere obiectivele proiectului Cluj Future of Work, finanţat prin UIA-URBAN INNOVATIVE ACTIONS, respectiv promovarea unor “specializări inteligente” în sprijinul industriilor cu potenţial de exploatare a creativităţii, precum şi pentru dezvoltarea unor servicii conexe pentru susţinerea competenţelor necesare tranziţiei la locul de muncă, s-a analizat impactul pe care l-ar putea avea infrastructurile suport pentru dezvoltarea unor noi produse şi servicii, precum şi pentru desfăşurarea unor activităţi de testare şi validare industrială a noilor produse şi servicii, dar şi a proceselor automatizate.

În contextul evidenţiat mai sus, se propune crearea şi dotarea unui laborator pentru susţinerea dezvoltării unor noi produse şi servicii pe lanţul de valoare în industria CGI & VFX (Computer Generated Imagery & Visual Effects)”, scrie în caietul de sarcini.

CITEȘTE ȘI: Aparatură cinematografică de 400.000 EURO pentru un laborator în Buftea de Cluj. Drumul de acces încă nu este gata

Pentru dotarea laboratorului vor fi cumpărate, după cum urmează: mobilier și hardware pentru studiouri CGI/VFX; stații de lucru animație și VFX; pachet hardware și software pentru studioul de StopMotion; pachet hardware pentru HDRI & Stereoscopic Environment.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 4 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 9 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 10 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 11 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE