In vizor

Liceul Onisifor Ghibu intră din nou în reparații. Părinții nu vor ca elevii să meargă după-masa la școală

Municipalitatea a anunțat că va renova energetic o serie de creșe, grădinițe și școli, printre acestea se regăsește și Liceul Onisifor Ghibu, care a mai fost recent în șantier, lucrările de extindere executate finalizându-se în noiembrie 2021.

În anul școlar 2024-2025 o parte a liceului va fi închisă pentru executarea renovării energetice a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu clădirea C1.

„Clădirea existentă este echipată cu instalații sanitare, termice și electrice, insa instalațiile și dotările aferente sunt depășite moral și necesită înlocuire integrală. Toate intervențiile propuse au ținut cont de faptul că această clădire trebuie să ofere utilizatorilor condiții corespunzătoare pentru buna funcționare a acesteia. S-au propus spatii corespunzătoare care sa asigure o buna desfășurare a procesului educațional, atât din punct de vedere funcțional dar și la nivel de echipare și dotare, estetică și performanță”, potrivit caietului de sarcini.

Lucrările au fost deja scoase la licitație iar valoarea investiției este de 15.906.853 lei (3,1 milioane de euro). Durata de realizare a lucrărilor de intervenție: 12 luni conform graficului din Proiectul Tehnic, fără a se depăși data de 01.01.2026.

Anterior, municipalitatea a mai cheltuit 6 milioane de euro din fonduri europene pentru  un nou corp de clădire cu un regim de înălțime de P+3 ce cuprinde 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. De asemenea, sala de sport existentă a fost extinsă și modernizată.

Părinții sunt nemulțumiți că elevii vor învăța în schimburi

Părinții elevilor de la Liceul Onisifor Ghibu cer să fie găsite soluții astfel încât elevii să nu meargă la școală în tura de după-masă.

„Trebuie să găsim împreună soluții pentru a evita mersul la școală de după-masa la Liceul Onisifor Ghibu datorită lucrărilor de renovare care vor începe”.

„Semnalez o problemă din partea părinților de la Școala Onisifor Ghibu. Ne dorim și suntem dispuși să căutăm soluții pentru ca toți elevii să învețe în programul de dimineață”, au transmis părinții.