In vizor

Licentele Fany au fost anulate in sistemul electronic al ARR

Surse din ARR Bucuresti ne-au confirmat ca in aceasta dimineata licente atribuite societatii Fany ai caror patroni au fost retinuti pentru dare de mita nu mai sunt active in sistem. Se pare ca reprezentantii legali ai societatii au semnat “de primire” notificarea trimisa de ARR Cluj prin care erau instiintati ca nu mai pot sa opereze aceste trasee.

Apare insa o intrebare vizavi de cadrul legal in care aceste licente pot fi considerate anulate. In Ordinul 353/2007 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local se spune la articolul 28 ca retragerea licentei de traseu se face “(a): cand nu mai sunt indeplinite conditiile care au stat la baza eliberarii acesteia”.

Daca e sa judecam in contextul acestui ordin, este imposibil sa trecem peste referirile punctului 1 de la articolul 29, care spune ca “in cazul retragerii licentei de traseu operatorul de transport rutier va fi instiintat de agentia ARR emitenta (n.r.- ceea ce s-a si intamplat) fiind obligat sa efectueze serviciul de transport pe o durata de 60 de zile de la data instiintarii”. Un jurist specializat in transport public sustine insa ca Fany trebuie retras de urgenta de pe traseu chiar de catre inspectorii de control pe care Consiliul Judetean Cluj ii are, si nu de catre alte institutii. Horea Uioreanu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere in acest sens. Vom reveni.

Foto: citynews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *