Din oras

Liceele tehnologice clujene se promoveaza pe YouTube

Doua licee tehnologice din Cluj-Napoca se promoveaza pe You Tube. Ideea le apartine dascalilor, care vor sa-i convinga atat pe parinti, cat si pe adolescenti sa aleaga invatamantul profesional.

Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca are un cont pe You Tube, pe care a incarcat peste 46 de filmulete cu activitatile didactice ale institutiei de invatamant. Dincolo de promovare, spun reprezentantii scolii, ideea vine in sprijinul parintilor, dar si al copiilor.

“Am intampinat dificultati in atragerea elevilor, astfel ca ideea s-a nascut din necesitatea de a promova scoala. Se petrec foarte multe lucruri frumoase si bune in scoala si e bine ca acestea sa se cunoasca”, spune directoarea institutiei, Olimpia Mera.

Proiectul este gandit sa ii reorienteze pe elevi inspre invatamantul profesional. Anul scolar 2014-2015 vine cu specializari noi la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”. Pentru anul viitor, scoala are disponibile 182 de locuri si vine cu 3 specializari noi.

“In ceea ce priveste invatamantul liceal, avem specializari noi, operator masini comanda numerica si lacatus mecanic pentru structuri si utilaje tehnologice – specializare ceruta de agentii economici. Pentru partea de postliceala avem doua specializari: technician operator pe masini cu comanda numerica, technician prelucrari pe masini cu comanda numerica. Din acest an avem si specializarea tehnician in echipamente biomedicale”, a spus Mera.

Finantari si promovare si pentru “Ana Aslan”

Si Colegiul Tehnic “Ana Aslan” din Cluj-Napoca apare pe You Tube cu activitati didactice. Ideea nu e neaparat de promovare, ci de sustinere a unor activitati competitionale. Colegiul Tehnic a uploadat un filmulet dedicat Bibliotecii de 27.000 de volume ale scolii, care va intra intr-o competie nationala.

“Toate scolile care participa in concursul national organizat de Casa Corpului Didactic din Iasi trebuie sa-si posteze filmuletele. Apoi lumea le poate vota si astfel poate sa ajunga in faza nationala. Pentru concurs am pregatiti doua filmulete, de cate trei minute”, a spus bibliotecara Colegiului Tehnic “Ana Aslan”, Roxana Prigoana.

Dincolo de filmuletele de promovare, institutia de invatamant este preocupata si de innoirea infrastructurii. Aici, urmeaza sa se amenajeze 4 laboratoare noi.

“Avem filmulete si promovare, insa acum suntem ocupati mai mult cu finalizarea lucrarilor in cele 4 laboratoare. Am primit o finantare de 100.000 de euro din partea Primariei si suntem ocupati, mai mult, cu asta. Desigur ca si activitatile conexe sunt importante, insa, deocamdata acestea sunt mai importante”, a spus directorul adjunct al Colegiului Tehnic, Ionel Cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *