Editorial

Lanțul încârdășirilor

Scris de 1,656

Orașul acesta a fosr predat dubioșilor și escrocilor de către chiar cei puși să vegheze să nu se întâmple acest lucru: administrația locală și instituțiile de forță ale României. Noi, clujenii, am ținut în brațe, ani de-a rândul, două administrații: Funar și Boc. Iar acestea s-au ocupat să țină în brațe dubioși și escroci, să le pună la dispoziție facilitățile orașului în numele a te miri ce agățări pe diverse hărți ale lumii.

Câte hărți are lumea aceasta? Păi exact câte escrocherii, încârdășiri cu persoane dubioase și fapte împotriva patrimoniului orașului s-au întâmplat în aceste aproape trei decenii de administrație publică locală, exact atâtea hărți.

Pe harta marilor escrocherii a fost agățat Clujul prin intermediul cuiului numit Escrocheria Caritas. Încârdășirea dintre primarul Gheorghe Funar, escrocul Stoica, „bancherii” de la Dacia Felix, polițiști, securiști, politicieni, jurnaliști, a distrus vieți și averi și a pus Clujul pe Harta Mondială a Lcomiei. A spălării de bani negri. A mafiilor politico-securistico-economice. A Lenei și Corupției, a Banului Nemuncit, înmulțit de 8 ori prin miracolul prostiei și prostiților care-și aruncau averile de-o viață în malaxorul acestei escrocherii; să-i ajute să-și spele banii pe securiștii de rit nou și să-i transforme în onești oameni de afaceri pe toți cei care au vândut conserve, salam, ginși turcești și “colă” contrafăcută din Ungaria, direct din portbagajul “daciilor”.

Orașul cu facilitățile sale a fost făcut preș la picioarele escrocului cu patru clase Stoica, “Părintele Caritas” – poate ați uitat cum s-a transformat în Casieria Rușinii Naționale Sala Sporturilor Horia Demian. I se ridicau osanale, i se scriau ode, era apalaudat în picioare când intra pe undeva: de la prostime, până la profii-univi ai Clujului. Casieriței de la Caritas i se deschidea pârtie în față la orice coadă, i se dedicau melodii la restaurant – în halul acesta de decădere morală se ajunsese. Știu bine fenomenul, că scriam împotriva lui, ca peste ani, împotriva escrocheriei muzicale Untold. EscroCaritas era rubrica cu care-i enervam, zilnic, pe escroci și complicii lor, prostălăii Clujului. Am fost amenințat de către șefi ai poliției clujene că vin să ne dea foc la redacție dacă mai scriu. Am râs și mi-am văzut de meserie.

A urmat apoi agățatul Clujului pe Harta Îmbogățiților FPS cu ajutorul lui Radu Sârbu, țărănistul care, practic, a neantizat averea industrială și de producție a Clujului în buzunarele celor 15 mii de specialiști ai Convenției Democratice (de-a valma: țărăniști, feseniști, peuneriști – totul într-o frățietate perfectă). Se pregăteau băieții de marile tunuri imobiliare de un deceniu, două, mai târziu. După ce-au muls facilitățile de orice urmă de productivitate, au dezmembrat, demolat și construit.

Au urmat FNI, FMOA și câte altele despre care vom mai avea timp să vorbim. Dar, la fel de odioase au fost și sunt micile cuie și micile hărți ale escrocheriilor de care a fost și mai este agățat Clujul de fiecare dată când câte un binecuvântat de-al Sorții a intrat sau intră în grațiile primarului. Că a fost Funar care a dat, concesionat și vândut pe nimic patrimoniul Clujului, nu a fost și nici nu este vreo diferență între ce a făcut el și ce a făcut similar Boc. Ba da, există o diferență: de la Funar nu am avut nici o așteptare, de la Boc prea multe.

Și, cu toate acestea, l-am văzut încârdășit, în numele clamatelor agățări a Clujului pe diverse Hărți Mondiale, cu tot felul de lucani, baci, metzi, chezani, sorinidani, șmiți, buți – un munte de hărți, cum s-ar spune: de la harta traficului de organe, trecând prin hărțile concesionărilor în bătaie de joc față de averea municipiului, la Harta Consumului de Droguri pe la discoteci ilegale în aer liber.

Apropos, Maestre, Excelența Ta, e timpul să facem un nou PUZ, să stabilim unde amplasăm Piața de Droguri în Cluj-Napoca.

CITEȘTE: Dosarul UNTOLDroguri – adevaratele dileme. Pentru DIICOT Cluj – unde e FLAGRANTUL, cine si-a batut joc de munca procurorului Emanuela Oltean? Pentru Statul Roman: cine are interes ca DIICOT sa fie neperformant si subfinantat?

CITEȘTE: Bogdan Buta, seful UNTOLD, se droga la greu cu asociatul sau Sorin Gadola si cu dealerul Ionut Morariu, administratorul Untold SRL! Emil Boc, cum te simti cand stii ca ai facut din Cluj-Napoca un pres pentru drogatii UNTOLD?

CITEȘTE: “DOUA GRAME DE IUBIRE :)))” – Cum se imbiau la droguri milionarul Sorin Gadola, sageata Ionut Morariu, administrator UNTOLD si gasca de amici. Conversatii pe Facebook, Whatsapp, Viber. Gadola si Morariu zic ca nu erau prieteni, dar si-au dat 4582 sms-uri!

CITEȘTE: ASTA a fost administratorul UNTOLD! Ce DUME de drogat cronic a bagat Ionut Morariu, furnizorul de iarba al milionarului Sorin GADOLA, in momentul audierii la DIICOT: cica s-a apucat de marijuana, ca sa UITE ca e IMPOTENT!

CITEȘTE: Ionut Morariu, TRAFICANTUL care ii dadea droguri lui Sorin GADOLA, a fost 2 ani ADMINISTRATOR al UNTOLD SRL! Gadola junior si Morariu se drogau impreuna in timp ce organizau festivalul! Bogdan BUTA, TU ai tras ceva, ca apari in rechizitoriu?!

CITEȘTE: „Soare-n Maramureș”: Pensiunea de unde se aprovizionau drogații lui Gadola și Morariu

CITEȘTE: Sorin Gadola a fost tratat cu blândețe de magistrați, dar degeaba. DIICOT: L-am informat pe Sorin Gadola despre dosar, în 2016. În 2018 și-a cumpărat din nou droguri

CITEȘTE:  Sorin Gadola Jr., fost patron al UNTOLD, un drogat înrăit, trimis în judecată alături de dealer-ul său. RECHIZITORIUL

Că, din acest ultim scandal, tragem concluzia că, de fapt, Boc investea nu în Untold (900 de mii de euro, Maestre, puși în teșchereaua unui nimenea cu o schemă muzicală de sifonat bani publici, așa, ziua în amiaza mare?), ci într-o nouă piață în Cluj, Piața Drogurilor. Direct în Centru, în spațiul public, cadou de la Emil…ULTIMA ORĂ

 • Acum 55 mins General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 3 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 4 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 5 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 5 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 6 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 7 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 7 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 10 hours Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 10 hours In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
 • Acum 11 hours In vizor
  O asociere dintre STRABAG SRL, desemnată drept ”firmă penală” în mass media română și veșnic abonată la banii statului și GEIGER TRANSILVANIA SRL, firma de casă a fostului primar Iohannis, a primit contractul de peste 420 milioane de lei pentru 15 km. de autostradă între Cheţani şi Câmpia Turzii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE