Din oras

Lansare de carte, puțin „altfel”

Zeci de clujeni și nu numai au participat ieri la o lansare de carte inedită. După 6 volume de poezii, scriitorul și psihoterapeutul Paul Chetreanu și-a făcut debutul în proză. Cartea „Convorbiri din intimitate” descrie în 141 de ședințe, relația terapeutică dintre scriitor și una dintre pacientele sale.

Evenimentul a fost atipic pentru că printre discursurile cu care ne-am obișnuit la astfel de evenimente, lansarea a fost persărată de muzică și chiar de un exercițiu de imaginație la care publicul s-a legat la ochi și s-a lăsat purtat de vocea scriitorului.

public

Printre speakeri s-au aflat Vasile George Dâncu, editorul cărții, Veronica Mateescu, psihoterapeut, și Liana Don, psihiatru și psihoterapeut.

„Eu nu știu dacă tratăm nebunia. Eu cred că tratăm oamenii normali, care au profunzime, au conștiință, au suflet, au emoții și nu rezistă în această societate și în această ume anormală. Și, din păcate, încercăm să îi „anormalizăm”, pentru a-și găsi mecanismele potrivite în încercarea de a rezista în această crudă și dureroasă viață în care ne aflăm. Practic, suntem, așa, noi, terapeuții, și îmi place metafora asta, niște hoți de idei. Luăm idei de la medici, luăm idei de la arhitecți, luăm idei de la ingineri, luăm idei de la tot felul de oameni și avem oportunitatea să privim prin gaura cheii existența fiecărui om, iar acest lucru, credeți-mă, este un prilej fantastic să fii acolo, alături de om, alături de viața lui.”

a declarat scriitorul și psihoterapeutul Paul Chetreanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *