Din oras

Lacul din Parcul Central se transforma intr-un smarc

Scris de 818

Devine o traditie la Cluj ca la sfarsit de toamna lacul din parcul Central sa fie lasat in paragina, iar trecatorii sa poata admira o balta plina de frunze, crengi si putregai. 

Daca in restul parcului maldarele de frunze aduc o nota de toamna impresionista, lipsa de ingrijire a suprafetei lacului din partea autoritatilor responsabile nu mai are nicio poezie. Resturile s-au grupat in “insule” care plutesc de colo-colo pe lac, in bataia vantului. 

Mare parte din resturi s-au grupat in zona de sub salcii a lacului, ingloband frunze, crengi si deseuri aruncate de pe margine. 

Alte “insule” se pot vedea in zona de langa ponton. 

Cea mai mare parte a gunoaielor de pe lac se inghesuie insa in partea dinpre strada Pavlov, chiar langa localul Carrousel. 

Si aici se gasesc in deriva mormane de frunze si alte resturi vegetale, legate intre ele printr-o mazga cenusie, o spuma murdara care se intinde pe toata pelicula de apa. 

Directorul Ion Pantelimon nu a putut fi contactat deoarece “vinerea e zi scurta”, dupa cum a spus un angajat al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP). 

Situatia era la fel si in urma cu exact un an. Zona fusese “parasita” chiar atunci de catre cei de la Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP), care, in aceasta perioada a anului isi strang “efectele” si se pregatesc de iarna, dupa cum a precizat Ion Pantelimon, directorul institutiei.

“E o surpriza sa aflu ca lacul e murdar, dar o sa ma ocup de asta. E adevarat ca la inceputul saptamanii am strans toate barcile, le-am transportat intr-un spatiu pe care il avem in adapostul de caini, unde le stivuim ca sa fie protejate peste iarna. Am terminat marti si au trecut de atunci doua zile, dar asat nu inseamna ca trebuia lasat lacul asa. Astazi vom remedia situatia”, a declarat atunci directorul RADP Cluj pentru Ziar de Cluj. 

Lacul Chios a fost creat in 1865, de catre Asociatia Parcului, cea care a preluat ingrijirea parcului si a organizat aleile, a sapat lacul si a construit pavilionul de muzica. In 1871 Asociatia de Patinaj a inchiriat lacul din parc si in 1877 a construit un pavilion de lemn pe insula din mijloc.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 2 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 3 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 5 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 5 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE