Din oras

Lacul din Gheorgheni este plin de gunoaie, iar regia primariei igienizeaza zona doar la sesizarea mass-media

Lacul din Gheorgheni este o rusine pentru acest oras. Chiar daca o parte din mal a fost amenajat de Iulius Group, care a realizat aici un parc de 2 milioane de euro in 2013, cealalta parte este plina de PET-uri si gunoaie, iar luciul apei este inconjurat de o alee noroioasa, plina de gropi. RADP-ul, regia care raspunde de igienizarea lacului, trimite angajati la fata locului pentru a ridica gunoaiele doar la sesizarea mass-media.

Lacul din Gheorgheni este plin de gunoaie, lucru ce poate fi observat in fiecare zi de orice clujean care se plimba pe aici. In special in zona neamenajata, aleea care inconjoara lacul arata deplorabil. Este plina de gropi, la cea mai mica ploaie te afunzi in noroi, iar pe malul lacului, colhaie a gunoaie.

Degeaba se fac zeci de sesizari la primarie, lucrurile par neschimbate.

“Cei de la Spatii Verzi mai fac periodic actiuni de igienizare, chiar daca este proprietate privata”, spune Iulia Persa, sefa Biroului mass-media din Primaria Cluj-Napoca.

Daca de alei se ocupa primaria, de igienizarea apei ar trebui sa se ocupe Regia Autonoma a Domeniului Public. Ieri, la orele amiezii, malul neamenajat al lacului era plin de gunoaie: PET-uri, hartii, resturi alimentare.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca spun ca RADP a igienizat zona de trei ori, in aceasta primavara. Totusi, acest lucru nu se vede deloc. Abia la sesizarea Ziar de Cluj, au fost trimisi angajati de-ai regiei, pentru a face curat.

“Din cate stiu eu, astazi au fost trimise echipe ale RADP, care sa curete zona”, ne-a declarat Ioan Morocazan, reprezentantul regiei.

Situatia lacului din Gheorgheni este una pe care autoritatile locale nu au putut sa o gestioneze. Partea administrata de Consiliul Judetean Cluj a fost data in folosinta catre Iulius Group, care a amenajat aici un parc, in valoare de 2 milioane de lei.  

Partea opusa, cea care se afla in administrarea primariei, este, insa, neamenajata. Autoritatile locale sustin ca aceasta nu poate fi amenajata, deoarece terenurile sunt revendicate.

Parcul Iulius la inaugurare, in 2013

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *