Eveniment

La un pas de tragedie: medic suspect de COVID-19, gest nesăbuit. UPU Cluj e în alertă

Situația generală, agravată de tensiunea generată de răspândirea infecțiilor cu COVID-19, ia forme dramatice la Cluj. După cum notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, un medic sosit recent din Franța, cu suspiciuni de infecție cu COVID-19, într-un moment de slăbiciune sau într-un atac de panică, ar fi făcut un gest nesăbuit, încercând probabil să curme orice neplăceri ulterioare. 

Din cele relatate de către deputatul clujean, în noaptea de joi spre vineri, medicul ar fi încercat să-și încheie socotelile, aruncându-se de la etajul unui bloc din cartierul Mănăștur. Regretabilul incident s-ar fi petrecut în jurul orei 3:30 dimineața. 

Din păcate, medicii și organele de poliție sosite la fața locului nu au avut nici o idee că respectivul cadru medical ar fi suspect de infecție cu COVID-19, iar în aceste condiții, măsurile corespunzătoare de protecție, conform procedurilor în vigoare, ar fi lipsit. 

Acum, cadrele medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) Cluj, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, sunt în stare de alertă. 

Acum, starea pacientei este stabilă, iar medicii luptă pentru viața acesteia.

Redăm mai jos postarea deputatului Emanuel Ungureanu:

„La un pas de tragedie!

Azi dimineață, la ora 3.30 un medic din Cluj-Napoca, într-un moment de depresie a făcut un gest nesăbuit.

Starea doamnei doctor este stabilă și medicii luptă pentru viața ei. Medicul se află în autoizolare la domiciliu, după ce s-a întors din Franța, în data de 14 martie.

Medicii de la UPU Cluj sunt stresați pentru că nu au știut că doamna doctor ar fi suspectă de COVID 19.

La această oră, epidemiologul Spitalului Județean Cluj, un medic conștiincios, nu a aprobat circuitele epidemiologice pentru Clinca Medicală 1, locul în care doamna dr Golea și prefectul Clujului, au ales, nefericit spun eu să fie îngrijiți o parte din pacienții infectați cu Covid 19.

Doamna Fărăian are grijă de medicii din Spitalul Județean de Urgență Cluj și sper că nu va aproba niciun circuit care nu este cât se poate de sigur pentru ei și pacienți în această situație excepțională!
Comunitatea noastră are nevoie de ajutorul celor care pot să comunice pe linii telefonice speciale cu cei care intră în panică sau au stări de anxietate pronunțate.

Îl rog public pe noul rector al Universității Babeș-Bolyai, psihologul respectat, Daniel David, să găsească resurse umane în Facultatea de Psihologie care să sprijine deopotrivă, pacienții, medicii, populația cu sfaturi și consiliere în aceste vremuri în care panica este mai periculoasă decât coronavirusul”, a notat deputatul Emanuel Ungureanu în cea mai recentă postare pe pagina sa de socializare. 

„La data de 20 martie a.c., în jurul orei  03:30, Secția 4 Poliţie a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului său din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca.

Polițiștii care s-au deplasat la faţa locului au identificat o femeie de 47 de ani, căzută lângă imobil, în stare conştientă, acuzând dureri.

A intervenit un echipaj S.M.U.R.D. care i-a acordat femeii primele îngrijiri medicale, fiind ulterior transportată la U.P.U. 1 Cluj-Napoca.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul și luarea măsurilor care se impun”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj pentru Ziar de Cluj

 

 

sursa info: emanuelungureanu/paginapersonaladefacebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *