Din oras

La trei luni de la simplificarea procedurilor, nicio stradă privată nu a fost preluată de Primărie

Unde este problema? La cetățeni, care sunt dezinteresați sau la administrația publică locală? În urmă cu trei luni a început procedeul simplificat de preluare a străzilor private în domeniul public. Nicio stradă nu a fost preluată însă. Până acum, de vină era sistemul mult prea complicat al acestui procedeu. În 10 ani, Primăria a reușit să preia o singură stradă.

Edgar Quinet este singura stradă preluată din domeniul privat în domeniul public în ultimii 10 ani. După nenumărate insistențe din partea cetățenilor, strada a trecut în administrarea Primăriei. Conducerea orașului spunea până nu demult că nu poate prelua străzi private din cauza procedurilor mult prea complicate. Așa că a trecut la simplificarea procedurilor. În urmă cu trei luni a intrat în vigoare noul sistem. Nicio solicitare nu a fost trimisă către Primărie de la implementarea noului sistem.

„Avem resurse financiare pentru a derula prima etapă din proiectul preluării străzilor private. În luna aprilie, va intra, cel mai probabil pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre pentru simplificarea procedurilor de preluare a străzilor private. Sunt acele străzi făcute în ansamblurile imobiliare de către privați și străzile sunt fie în proprietatea celor care au cumpărat imobile, fie a celui care deține ansamblul imobiliar. Pentru aceste străzi, Primăria nu are posibilitatea să intervină pentru că este proprietate privată”, declara Boc, la sfârșitul lunii martie, la un post de radio local.

Primarul a anunțat atunci și care sunt condițiile de preluare a străzilor. De asemenea, asfaltările se vor face în ordinea preluării străzilor.

„Terenul propus a fi preluat a fost reglementat urbanistic fie prin PUZ, fie prin PUD ca având destinația de drum deschis circulației publice. Nu trebuie să fie un drum închis. Drumul trebuie să fie realizat, iar preluarea se face așa cum este el, indiferent că are 6 metri sau 7 metri. Apoi trebuie completată o cerere. Poate fiecare proprietar să completeze cererea sau să asocieze mai mulți și să semneze o cerere colectivă. Trebuie să atașeze extasul de carte funciară să arate că sunt proprietari pe o parcelă de teren din drum sau pe întreg terenul și să facă la notar actul de renunțare sau de donație. Primăria verifică actele și propunele preluarea drumului, prin hotărâre de Consiliu Local. Eu înțeleg că cei de la care au cumpărat apartamentele i-au lăsat fără iluminat, fără salubritate, deszăpezire dar trebuie să ne ajute și ei să îi ajutăm”, a mai spus Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version