Reportaj

La show-ul Dimitri Vegas & Like Mike de la Untold, doar cine e construit din beton armat nu a exclamat “Incredibiiiiil, cât e de tareeee!”

Scris de 4,240

Nu trebuie să fii nici beat, nici drogat ca să te simți extraordinar la Untold, așa cum s-ar putea crede la prima vedere. E suficient să mergi în fața scenei potrivite, la momentul potrivit.

E adevărat că nu toți artiștii care fac show la Untold reușesc să adune zeci de mii de oameni și să îi mai și facă să vibreze la propriu și la figurat. Sunt unele concerte la care te simți bine și atât. Dar sunt câteva showuri la care a te simți bine e prea puțin spus, pur și simplu rămâi cu o senzație de wow zile în șir. De obicei, DJ-ii care rup gura târgului cântă târziu în noapte, cel mai devreme își încep prestația după ora 1.00. Oamenii îi așteaptă pentru că știu că merită.

Deși îți ard tălpile de oboseală, ai ochii roșii de nesomn, simți că îți pușcă urechile și ai flash-uri cu patul de acasă, mai dai ture pe la scene, mai arunci un ochi la ceas și aștepți momentul cel mai fierbinte al zilei, sau mai corect spus al nopții. În ziua 2 Untold, acest moment fierbinte a fost al lui Dimitri Vegas & Like Mike, doi DJ greci care vin an de an la Cluj. La 2,30 a început show-ul lor, în jocuri de lumini și lasere care te fac să nu îți desprinzi ochii de la scenă și să te miri ca un copil, deși ai mai văzut așa ceva. Dar mereu parcă vezi altfel spectacolul.

Inima începe să îți bată în ritm alert când vezi Cluj Arena plină ochi de oameni pozitivi, care nu vor altceva decât să se simtă bine. Și nu sunt nici beți morți, nici “sparți” să nu mai știe de ei. Oamenii, de la copii de 5-6 ani veniți cu părinții, la seniori trecuți de 60 de ani vor doar să danseze și să cânte împreună cu DJ-ii deja clasicul “imn” Untold: “Heeeeeeee, ooooooo” și alte hituri.

În marea de oameni flutură steaguri – ale României sunt cele mai multe, dar apar și Italia, Brazilia,  Israel, Germania, Franța și multe altele. La Cluj, sunt în aceste zile toate națiile lumii.

La nici 2 minute de la startul showului Dimitri Vegas & Like Mike, cei doi DJ îndeamnă publicul să aprindă toate iphone-urile și smartphone-urile. Cluj Arena e plină de “licurici” și de mâini ridicate în aer. Până și apaticii de la sectorul VIP (zonă unde e cea mai mare densitate de cocalareală și pițiponceală pe metru pătrat) și-au aprins lanternele telefoanelor, iar fetele bărbaților cu ceafă lată s-au urcat pe scaune, și-au pus coronițe cu becuri în păr și danseză lasciv, deși ritmurile nu bat deloc spre manea.

Dimitri Vegas & Like Mike te plimbă prin toate melodiile posibile, de la Red Hot Chilli Peppers până la coloane sonore din filme, precum Pirații din Caraibe. Cel mai des se aude mega hitul lor, Tremor, care e mixat în multiple variante. Probabil pentru mulți, unul dintre momentele cele mai tari este când întreg stadionul se așează (“Stay down, stay down” – este îndemnul celor doi DJ), iar la semnalul potrivit toată lumea “sare în aer”. Stadionul vibrează la propriu sub săriturile zecilor de mii de oameni, simți vibrațiile sub picioare pe gazon, ți se face pielea de găină, te uiți în jur, zâmbești la vecinii de distracție și îți spui în gând “Incredibiiiiiil, cât îi de tareeee”. Trebuie să fii din lemn sau beton armat ca să nu te prindă atmosfera și să nu crezi că ăsta e cel mai mișto moment din ultimele luni, ani…depinde de percepția fiecăruia.  

O oră și jumătate nu te mai interesează nimic, decât că ești la un show extraordinar, show la care ai venit să dansezi și să ai aceleași trăiri împreună cu alte câteva zeci de mii de oameni. Datele oficiale transmise sâmbătă la prânz de organizatorii Untold spun că vineri au fost peste 82.000 de oameni la festival.

Dimitri Vegas & Like Mike au reușit și anul acesta să facă publicul să sară în aer. Pentru cei care nu au fost niciodată la un concert de acest gen, trebuie spus că e genul ăla de lucru pe care trebuie să îl faci o dată în viață, indiferent că ești profesor universitar, o persoană sobră și conservatoare, o persoană care nu îi înțelege pe nebunii ăia care merg an de an la Untold să le mixeze în cap alți nebuni sau un/o bunic/ă care își spune că e prea bătrână pentru așa ceva.

În ziua 3 Untold vedeta va fi Armin van Buuren, un alt DJ care face spectacole impresionante. Este foarte probabil ca show-ul lui să fie cu mult peste cel al grecilor Dimitri Vegas & Like Mike.ULTIMA ORĂ

 • Acum 41 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE