In vizor

La sesizarea Ziar de Cluj, DSP a verificat și sancționat angajații Primăriei Cluj-Napoca ce nu poartă mască de protecție, riscând sănătatea contribuabililor

Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj, sesizată de Ziar de Cluj că angajații Primăriei Cluj-Napoca nu poartă mască de protecție, expunându-i pe contribuabili riscului infectării cu noul coronavirus, a întreprins verificări la sediul Primăriei de pe strada Moților nr. 7, constatând că „există personal care nu respectă măsura de purtare corespunzătoare a măștii de protecție”, aplicând măsuri contravenționale față de cele constatate.

Practic, angajații Primăriei, prinși în flagrant de inspectorii DSP că nu purtau mască, au fost amendați și obligați să poarte:

„Urmare petiției înregistrate la Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj sub nr. 17477/18.11.2020, cu privire la nerespectarea prevederilor în relație cu prevenirea și limitarea efectelor epidemiei cu COVID-19, de către angajații care lucrează în diverse departamente în clădirea din municipiul Cluj-Napoca, strada Moților nr. 7, ce aparține Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, vă comunicăm următoarele:

Aspectele petiționate au fost verificate la fața locului, ocazie cu care s-a constatat că există personal care nu respectă măsura de purtare corespunzătoare a măștii de protecție, în contextul prevenirii și limitării efectelor pandemiei de Covid-19.

Față de cele constatate s-au aplicat măsuri contravenționale conform Legii 55/2020 și s-au stabilit măsuri de remediere imediate, angajații fiind din nou informați privind importanța și obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție”, ne-au transmis astăzi reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, printr-o adresă semnată de Dr. Moisescu-Goia Mihai, directorul executiv al instituției, și de Dr. Hodârnău Alina, Serv. Control în Sănătate Publică.

Ziar de Cluj a sesizat Direcția de Sănătate Publică după ce, în data de 17 noiembrie, le-a surprins pe două dintre casierele de la etajul II, de la sediul Primăriei de pe Calea Moților nr. 7, că nu purtau mască de protecție.

Mai multe detalii aici:

Contrar legii, la Primăria Cluj-Napoca, unele casiere poartă masca sub bărbie, expunându-i pe contribuabili riscului infectării cu noul coronavirus

Faptul că la casieria unde se achită taxe și impozite unii angajați ai Primăriei refuză să poarte mască este foarte grav, casierii fiind zilnic în contact, din spatele ghișeului, prin fanta largă din geam, cu zeci sau sute de persoane. Cu persoane care fac parte din grupele de risc, multe fiind în vârstă, probabil și cu diverse afecțiuni de sănătate.

Emil Boc ar trebui să își supravegheze mai atent angajații, pentru ca Primăria să nu devină un focar de transmitere a noului coronavirus. Înainte ca orașul să fie carantinat și datorită nerespectării măsurilor de prevenire și limitare a efectelor pandemiei în cadrul instituției pe care Boc o păstorește. Înainte ca Ziar de Cluj și DSP să constate ceea ce edilul ar trebui să prevină, să constate și să sancționeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *