Din oras

La presiunea opiniei publice, Primăria Cluj-Napoca pune în dezbatere publică un regulament de utilizare și ocupare a trotuarelor

După ce a pus carul înaintea boilor, la presiunea opiniei publice ca urmare a haosului creat prin ocuparea abuzivă a domeniului public cu sute de trotinete electrice, municipalitaea clujeană a decis să pună în dezbatere un regulament de utilizare a acestora.

Conform documentului, se aplică amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei operatorilor care ocupă trotuarele în spații nepotrivite, cum ar fi trotuarele înguste, stațiile de autobuz etc.

Cei care amplasează trotinete fără avizul Serviciului Siguranței Rutiere din Primăria Cluj-Napoca sau pun mai multe trotinete decât au primit avizul vor primi amenzi cuprinse între 1000 și 2500 de lei.

Regulamentul mai prevede că aceste trotinete nu pot fi amplasate pe trotuare care au mai puțin de 2 metri lățime, în stațiile de autobuz, în zona standurilor de taxi, în zona trecerilor de pietoni, în locurile de parcare ale autoturismelor, în intersecții și la mai puțin de zece metri de acestea și pe gurile de canal.

De asemenea, se va stabili și o taxă pentru ocuparea domeniului public, ceea ce nu se făcea până acum.

De la primele imagini cu abuzuri făcute de trotinetiști, Ziar de Cluj a solicitat municipalității clujene să explice de ce nu există un regulament și cam ce taxă plătesc operatorii de trotinete electrice. În stilul caracteristic (să taci, să pari inteligent, să nu vorbești și să confirmi), primarul Emil Boc nu a răspuns nimic. Dar măcar a scos spre dezbatere publică acest regulament.

Să sperăm că clujenii au să-l și citească și au să și îl dezbată pertinent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *