Comisia de licitatie a Primariei Cluj-Napoca analizeaza, de o luna deja, ofertele depuse pentru continuarea lucrarilor la “Buftea de Cluj”. Procedura de achizitie este taraganata, in conditiile in care lucrarile ar trebui finalizate pana la sfarsitul anului. Vechiul constructor a intrat in faliment in aceasta primavara si a executat doar 60% din viitoarea cladire, care va gazdui studiouri de film si spatii pentru 23 de firme. Contractul este evaluat la 40 de milioane de lei.
Cinci societati comerciale au depus oferte pentru a continua lucrarile de construire a Centrului Regional pentru Industrii Creative, din cartierul LOMB.
Comisia de licitatie a Primariei Cluj-Napoca a deschis ofertele depuse pentru contractul de continuare a lucrarilor la “Buftea de Cluj” in urma cu o luna. De atunci, ofertele sunt analizate si reanalizate, astfel ca nici astazi nu s-a adjudecat contractul.
Deoarece proiectul este co-finantat din fonduri europene, banii veniti de la UE trebuie cheltuiti pana la sfarsitul acestui an. Numai ca procedura de achizitie este taraganata. Motivul?
“E un procedeu complex, sunt multe oferte, este o documentatie stufoasa. Evaluarea mai dureaza”, spun reprezentantii Biroului Mass-media din Primaria Cluj-Napoca.
Cinci firme si asocieri au depus oferte financiare. Printre acestea se numara ACI Cluj SA, societatea de constructii controlata de Ioan si Dorin Aschilean, Dorel Goia, Horia Ciorcila si Gicu Gansca.
A doua oferta a venit din partea asocierii TCI Contractor General SA – SC Castrum Corporation SRL Satu Mare. TCI Contractor General din Cluj-Napoca este controlata de oamenii de afaceri Horea Bucsa, Stefan Oltean si Daniela Borsa, si a avut, in 2014 o cifra de afaceri de aproape 47 de milioane de lei.
Si asocierea Decorint – Construct Perom SRL – Imsat Service Cluj SA s-a inscris in cursa de adjudecare a contractului. Liderul asocierii, SC Decorint SRL, este detinuta si administrata de Konti Tibor Istvan, iar in 2014 a avut o cifra de afaceri de 22 de milioane de lei.
O alta oferta a venit din partea unei societati din Botosani, SC Victor Construct SRL.
De asemenea, asocierea Electroplus SRL – SC Termoplast SRL – SC Dacia Faber SRL s-a aratat interesata de acest contract. Liderul asocierii, Electroplus SRL din Cluj-Napoca, este detinuta si administrata de Horatiu Dacian Laszlo, iar in 2014 a avut o cifra de afaceri de 15 milioane de lei.
Termenul de finalizare a lucrarilor este de zece luni, astfel ca investitia din Lomb ar putea fi gata, in cel mai optimist termen, abia in toamna anului viitor.
Proiectul a fost intrerupt de falimentul fostului constructor, Valve International SRL, cu care Primaria a reziliat contractul in 25 mai. Societatea din Braila a cerut insolventa inca din primavara anului trecut, dar a asigurat primaria clujeana ca va continua lucrarile pe santierul din Lomb.
“Buftea de Cluj” este un proiect cofinantat din fonduri europene, iar lucrarile ar fi trebuit sa se incheie la finalul anului 2015. In viitoarea cladire din Lomb vor functiona studiouri de film si vor fi amenajate spatii pentru 23 de firme din industria creativa.