Politica

La nivel național 10,69% alegători și-au exercitat dreptul de vot până la ora 12:00, față de 12,47% în urmă cu 4 ani

Crește diferența numărului de români care merg la urne, comparativ cu 2016: 10,69% alegători și-au exercitat dreptul de vot până la ora 12:00, față de 12,47% în urmă cu 4 ani. 

Până la această oră au votat 1.945.354 persoane dintre care 1.777.250 votanți pe liste permanente, 158.206 votanți pe liste suplimentare, 9.898 votanți cu urna mobilă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru dezvoltarea României. 
 
„Sunt, probabil, alegerile în care opţiunile sunt cel mai clar definite. (…) Opţiunea mea este pentru dezvoltarea ţării şi nu pentru consum”, a afirmat Băsescu, citat de agerpres.ro

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru planul de dezvoltare al judeţului Vrancea şi pentru viitorul judeţului. 
 
„Am votat pentru începerea noului spital judeţean în Focşani, am votat pentru finalizarea Autostrăzii A7 până la finalul anului 2024. Am votat pentru realizarea a cel puţin patru parcuri industriale în judeţul Vrancea, am votat pentru refacerea staţiunii Soveja. Într-un cuvânt, am votat pentru planul de dezvoltare al judeţului Vrancea. Am votat pentru vrânceni, pentru viitorul judeţului Vrancea”, a declarat Ion Ştefan. 

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat cu gândul că românii ”vor avea o renaştere după 30 de ani de chin”. 
 
„Am votat cu gândul la o Românie care se reconstruieşte, care să fie puternică, respectată, apreciată într-o Europă care-şi primeşte toţi cetăţenii. (…). Am votat cu gândul la zilele şi nopţile petrecute în stradă în ianuarie 2017 şi la gazul primit în nas şi în ochi pe 10 august, pentru ca niciodată să nu se mai întâmple aşa ceva şi am votat pentru ca România să aibă şansa unui adevărat plan Marshall pentru care n-a avut şansă în urmă cu zeci de ani, dar care iată că acum, cu ajutorul banilor europeni, îl poate avea. Am votat pentru o Românie unde cetăţenii să se întoarcă acasă şi unde cetăţenii să-şi poată creşte copiii, românii să-şi poată creşte copiii care să nu mai plece de aici peste mări şi ţări şi am votat cu gândul că în această zi sfântă, de Sfântul Nicolae, românii vor avea o renaştere după 30 de ani de chin”. 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a îndemnat pe români „să voteze cu capul” şi să se gândească „care este cea mai bună formulă de guvernare a României pentru următorii patru ani”.

„Am votat pentru dezvoltarea României şi a Bucureştiului. România şi Bucureşti au o oportunitate extraordinară, prin aceşti 80 de miliarde, bani europeni, care vin. Am votat pentru colaborare şi pragmatism, pentru că pentru Bucureşti e foarte important să existe colaborare cu autorităţile centrale. Şi pentru România, în general. Urmează patru ani fără alegeri şi e important ca autorităţile centrale să fie capabile să aibă un dialog cu autorităţile locale, pentru ca proiecte importante să fie realizate în România, Am votat pentru justiţie şi pentru parcursul european al României şi, implicit, împotriva celor care au periclitat această direcţie. Îi îndemn pe români să vină la vot, pentru că e vorba de viaţa lor, în următorii patru ani. Şi chiar dacă noi suntem un popor latin şi, implicit, emoţional, îi îndemn să voteze cu capul, îi îndemn să aibă în minte ce s-a întâmplat în România în ultimii patru ani şi să se gândească care este cea mai bună formulă de guvernare a României pentru următorii patru ani”, a spus edilul general, după ce a votat la Şcoala Gimnazială nr. 279, din Prelungirea Ghencea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *