Editorial

La mulți ani de Sân’ Andrei celor care ați fost cuminți! Cu executare celor care nu

Cică de Sfântul Andrei lupii încep să vorbeasca cu grai de om și spun lucruri trăznite, iar cei care vor fi atacați în această noapte se vor transforma în vârcolaci. Eh, dacă s-ar apuca de vorbit și alte lighioane: rechinii și țeparii autohtoni, câți s-ar mai zvârcoli prin Tribunale și s-ar transforma în ceea ce merită să fie: niște utili „pensionari” ai pensionului Rahova (Gherla, Aiud, Văcărești, Balta Albă șamd)…

Acum există și o explicație pentru ce au crescut și s-au diversificat taxele, de ce s-a vrut „apcizarea” și impozitarea babelor: să dispară usturoiul, să-și poată face de cap vampirii bugetari. Și să aibă și Dragnea ce duce la vot.

Cred că cel mai așteptat obicei de Sân’ Andrei este cel cu fetele care stau goale între două oglinzi să-și vadă ursitul. Zic babele că, dacă la miezul nopții vor sta cu două lumânări aprinse în mână între două oglinzi, în cea din spate vor vedea scene din viitorul lor, inclusiv chipul celui care le va fi soț (gâfâind și bălind ușor). Dar câte nu zic babele? Totuși, “fetele” de la „Beciul Domnesc” își văd ursiții în oglinda de la dușuri?

De noaptea de Sân’ Andrei există ceva util și pentru acei procurori care ar dori să facă lumină și să dezlege unele mistere ale meandrelor bugetare, sau enigme concrete ale Capitalismului de Cumetrie: dacă vor privi într-un vas cu apă descântată, în mod cert li se vor revela toate ițele și mișmașurile mânăriilor pe care le au în lucru. Că, din dosarele pe care le au la prăfuit în sertare, nu prea ne mai facem speranțe că au să o mai facă.

Oricum, de Sân’ Andrei, celor care au fost cuminți le doresc un sincer la mulți ani! Și cu executare celor care nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *