Rautacisme

La jumătatea anului, consilierii locali aprobă „Planul de ordine și siguranță publică al Poliției Locale Cluj-Napoca pentru anul 2022”: „În zonele cu vegetație de pădure care mărginesc orașul există o faună diversificată cu specii ca: porcul mistreț, bursucul, vulpea, iepurele, veverița, căprior”

În ședința Consiliului Local Cluj-Napoca programată pentru data de 7 iunie, aleșii clujenilor vor vota o hotărâre „privind aprobarea Planului de ordine și siguranță publică al Direcției Generale Poliția locală a municipiului Cluj-Napoca, pentru anul 2022”, un proiect din inițiativa primarului Emil Boc.

E interesant de văzut ce „plănuiesc” polițiștii locali din municipiul plin de deșeuri aruncate ilegal, vandalizat cu picturi murale erotice și injurioase în toate spațiile publice, din orașul care oferă „cea mai bună calitate a vieții”, deși e plin de cerșetori, în ciuda faptului că în traficul blocat șoferii își petrec o viață ș.a.m.d. „Ordine și siguranță publică” să fie, cu alte cuvinte, dar nu în Mănăștur, Mărăști, Iris, Bulgaria, Someșeni ș.a.m.d. Puțină, așa, prin Centru, că acolo e hârtia de turnesol a „calității vieții”, fiindcă acolo e mercurialul imobiliar mereu în creștere, cel care dă tonul și pentru cartiere.

Interesant este, de asemenea, că „Planul de ordine și siguranță publică al Poliției Locale Cluj-Napoca pentru anul 2022” este supus aprobării Consiliului Local la jumătatea anului, adică, cu alte cuvinte, doar de formă, ca să fie îndeplinită și această formalitate.

„Cu îndeplinirea prevederilor hotărârii se încredințează Direcția Generală Poliția locală și Inspectoratul de Poliție Județean Cluj”, prevede articol 3 al proiectului de hotărâre. Cum deja au trecut 5 luni din anul 2022, mult a fost, puțin mai este de îndeplinit până la finalul anului!

Spicuim din cele 69 de pagini ale planului Poliției Locale pe anul 2022:

„CAPITOLUL I

ANALIZA SITUAȚIEI OPERATIVE

(…)

Zona din jurul orașului este acoperită cu păduri și ierburi. Pot fi întâlnite plante rare cum ar fi papucul doamnei, stânjenelul, căpșunica, șerpărița. (…)

c) Fauna – în zonele cu vegetație de pădure care mărginesc orașul există o faună diversificată cu specii ca: porcul mistreț, bursucul, vulpea, iepurele, veverița, căprior.”

În același registru liric, vă reamintim un banc din Epoca de Aur, valabil și în Epoca Smart:

Ceaușescu la vânătoare de porci mistreți. Cât era pădurea de mare, niciun porc mistreț! Începe să se enerveze tovarășul că nu are ce împușca. Așa că cere miliției să vină să răscolească pădurea, să-i caute un porc mistreț, să i-l aducă în bătaia puștii. Intră milițienii în pădure și nu mai ies! Și așteaptă tovarășul, așteaptă… la un moment dat, plictisit, o ia la pas prin pădure. În codru, vede un tufiș care se mișca puternic, agitație mare! Dă Ceaușescu crengile la o parte și asistă la următoarea scenă: niște milițieni băteau un iepuraș cu pulanele și-i ziceau:

– Recunoaște că ești porc mistreț!

Ne oprim aici din analiza „planului de ordine și siguranță publică al Poliției Locale Cluj-Napoca pentru anul 2022”, care mai discută, în continuare, și evoluția climei, dar care prezintă și date inexacte:

„Infrastructura feroviară dispune de încă două gări – Gara Mică, în prezent neutilizată și Gara de Est, situată în cartierul Someșeni.”

Gara Mică e utilizată însă de un supermarket, de ani de zile. Informație care va apărea poate în planul pentru 2023, votat în Consiliul Local la jumătatea anului viitor.