Din oras

La insistenţele Ziar de Cluj, Poliția locală va educa șoferii nesimțiți: "Va fi o echipă de cinci oameni care se va ocupa doar de chestiunea de neplată a parcărilor"

Primăria Cluj-Napoca a desfiinţat sute de parcări din zona centrală a municipiului, odată cu implementarea proiectelor finanţate prin fonduri europene de reabilitare a oraşului. Probail că şi aceasta poate fi considerată o scuză invocată de şoferi în găsirea unui loc de parcare atunci când îşi lasă maşinile acolo unde îi apucă nevoia fiziologică. Ziar de Cluj, de mai bine de jumătate de an, a demarat o campanie prin care a demonstrat municipalităţii ineficienţa poliţiştilor locali atunci când se pune în discuţie sancţionarea contravenienţilor. Recent, Marcel Bonţidean şeful Serviciului Poliţiei Locale din cadrul primăriei a anunţat că va reorganiza Serviciul pe care îl conduce prin înfiinţarea unei echipe de intervenţie rapidă, care va avea menirea de a sancţiona ferm şoferii care nu îşi plătesc parcarea sau vor ocupa ilegal spaţiile destinate persoanelor cu dizabilităţi, trotuarele sau pistele de biciclete.

Marcel Bonţidean este la conducerea Serviciului Poliţiei Locale din luna august. După o perioadă destul de lungă, zicem noi, de acomodare, acesta a anunţat că va reorganiza serviciul pe care îl coordonează. La presiunile Ziar de Cluj care susţine de peste şase luni o campanie împotriva nesimţiţilor care parchează ilegal, de multe ori chiar sub nasul poliţiştilor comunitari, Marcel Bonţidean, sătul de criticile aduse serviciului pe care îl conduce, a decis să înfiinţeze o echipă formată din 5 poliţişti locali. Lipsa locurilor de parcare din oraș nu justifică încălcarea legii – doar apelând la bruma de civilizație care este de presupus că o are, orice clujean ar sta să judece dacă îi este musai să intre în oraș îmbrăcat cu mașina din dotare, pe care are să o abandoneze, cu nesimțire, unde va apuca, încurcând traficul, punând pietonii în situația de a se avânta pe carosabil (că trotuarele sunt ocupate).

Noul departament de „intervenţie rapidă”  ar urma să se ocupe strict  de sancţionarea şoferilor pentru care parcatul e ca necesitatea fiziologică, unde-l apucă, acolo-și defechează mașina – și singura discuție pe care știu să o articuleze cu privire la acest subiect este aceea a milogului, că nu are unde parca”. Echipa va fi susţinută de colegi de la trafic rutier care îi vor sancţiona pe cei care parchează ilegal, pe locuri pentru persoane cu dizabilităţi sau  pe pistele de biciclete.

„Va fi o echipă de cinci oameni, care se va ocupa doar de chestiunea de neplată a parcărilor. Le vom adapta programul în funcţie de sezon, de situaţii. Vor avea nişte aparate cu ajutorul cărora vor putea vedea dacă şoferul şi-a plătit parcarea. De  cei care parchează ilegal, pe locuri pentru persoane cu dizabilităţi sau  pe pistele de biciclete se vor ocupa cei de la departamentul de trafic rutier. Sper să intre în vigoare şi o lege care să permită ridicarea maşinilor. Anul viitor vreau să mai angajăm 30 de poliţişti, ca să ajungem la 60. Acest lucru mi s-a aprobat deja de către primar. Avem 220 de poliţişti locali acum, iar în anul 2017 sper să ajungem la 300 Vrem să instaurăm disciplina în ceea ce priveşte parcările”, a afirmat Marcel Bonţidean.

Noul regulament de administrare a parcărilor publice va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017. Acesta prevede ca pentru Zona I, pe străzile ultracentrale, pentru cele  1.056 de locuri de parcare să fie  dublate preţurile, nu vor mai fi  elibereate tichete pentru mai mult de trei ore şi se va iar abonamentele vor fi eliminate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *